SportValter Tuzlanski

Odlična partija crveno-crnih: Sloboda u gostima savladala Goražde













U okviru 25. kola muške rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine sastali su se Rukometni klub Sloboda i Muški rukometni klub Goražde, a klubu iz Tuzle pripao je puni plijen.

Crveno- crni savladali su ekipu iz Goražda rezultatom 29:34 i kući se vraćaju sa nova dva boda.

Možda će Vas zanimati i:

Odmah na početku utakmice bilo je jasno da Sloboda želi pobjedu, a do prednosti stiže u 2. minutu kada Čičkušić iz sedmerca pogađa za 0:1. U tri minute dosuđena su dva sedmerca za domaćine, no Demirović uspijeva odbraniti oba i ostaviti svoju ekipu u vodstvu.

Od 12. minuta ekipa iz Tuzle postiže seriju od četiri gola, povećavajući prednost nad domaćinima. Ekipe su imale najmanju razliku u 22. minutu, kada je Goražde uspjelo doći do rezultata 10:12. No nakon ponovne serije od 4 gola i još nekoliko sjajnih poteza, crveno-crni završavaju prvo poluvrijeme sa četiri gola razlike (14:18).

Početak drugog dijela ponovo je pripao gostima. U 34. minutu Demirović sjajno pronalazi Bečića, koji postiže pogodak za 15:21. Sloboda je u većem dijelu igre bila na +6, ekipa Goražda se u 56. minutu uspjela približiti na tri gola razlike, no Mišetić sjajnim pogotkom ponovo povećava gol razliku svoje ekipe. U zadnjem minutu igre Bečić i Đukić postižu po jedan pogodak i postavljaju konačan rezultat utakmice 29:34.

Prije početka utakmice na ulazu su bile postavljene kutije za sakupljanje sredstva za pomoć u liječenju malog Kenana iz Goražda. Ovoj akciji odazvao se i predsjednik RK Sloboda, Ismar Šabović, koji je uplatio hiljadu KM za liječenje mališana.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button