Ovih 5 stvari vam je neophodno da imate u vrijeme koronavirusa

- Kategorija: Pozitiva, Tuzlanski Valter, Zdravlje

Međutim, za prvu pomoć kod zaraze virusom kovid 19 potrebno vam je svega nekoliko stvari.

Naravno, prije svega, važno je da se pridržavate smjernica koje će spriječiti da se zarazite, kao što je često i temeljno pranje ruku. Međutim, ako ipak završite zaraženi u kućnom karantinu, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da imate pripremljene.

Smrznuto voće i povrće

Tradicionalno, ljudi nagomilavaju konzerviranu hranu na svojim policama. Umjesto toga, doktor savetuje da kupite nešto smrznutog voća i povrća – najveća prednost je što sadrži iste nutritivne vrijednosti kao i kada je svježe.

Hrana koja vas čini srećnima

Budite snabdjeveni raznovrsnom hranom – onom koja vas čini srećnima, bilo da je riječ o grickalicama ili bilo čemu što vas raduje. Ovo je za slučaj da morate da ležite u kući dvije nedelje.

Lijekovi protiv temperature i zapušenog nosa

Iako simptomi variraju, ono što je generalno zapaženo jeste suh kašalj, povišena temperatura, glavobolja, bol u mišićima… Zbog toga doktor savjetuje da imate pri ruci lijek za snižavanje temperature paracetamol i nešto za otpušavanje nosa.

Redovna terapija

Ukoliko postoji terapija koju inače uzimate – a po čije recepte idete jednom mjesečno, to je nešto što bi trebalo da obavite što prije. Farmaceutu možete da skrenete pažnju na svoju zabrinutosti, zbog koje preventivno kupujete svoju redovnu terapiju.

Omiljeni “lijek”

Mnogima je supa omiljeni “lijek” za oporavak, a vrlo često i jedina hrana koja vam prija dok ste prehlađeni. Doktori savjetuje da vam se ovakve namirnice nađu, jer ćete u slučaju virusa koristiti standardne metode koje čine da se osjećate bolje kada ste prehlađeni.

Facebook Comments