BRAVO: Ćevabdžinica Limenka poslala dirljivu poruku i poziv sugrađanima/kama

- in Pozitiva, U fokusu

U ova čudna vremena, imamo primjera koji dokazuju da ljudskost nije umrla na našim prostorima. Potez ljudi iz “Limenke” nas je oduševio. Jer je iskren…

Jedan status na FB-u i poziv sugrađanima/kama iz Tuzle nam je posebno privukao pažnju i zbog toga: ČESTITAMO!!!

“Postovani sugrađani i sugrađanke!

Molimo Vas, da nam javite o starijim i iznemoglim osobama ili bolesnicima koji sami žive, a koji nemogu sebi spremiti obrok ili im nema ko pomoci.
Ali zaista oni koji su u potrebi, a mi ćemo im pripremiti naše proizvode.
Obrok će im biti dostavljen na adresu stanovanja.
U nadi da neće doći do zloupotrebe, naruđbe ćemo evidentirati svakim danom od 8:00h do 12:00h

U nadi što prije normalizacije ove pandemije lijep pozdrav!

Vaš Gradska Ćevabdžinica “LIMENKA” ”

Šesta decenija sa vama!

Gradsku ćevabdžinicu “LIMENKA” osnovao je davne 1967. god. Nešfet Rufati. Objekat je bio napravljen od željezne konstrukcije koja je iz vana bila obložena limom. To je bio drugi objekat karaktera ćevabdžinice u privatnom vlasništvu i zapošljavao je šest radnika. Naziv objekta je bio “Gradska Ćevabdžinica”. Nešfetovi sinovi, Dževat i Enver su tada imali 14 i 10 god. U tim godinama su pomagali svome ocu koliko su mogli. Kako su godine prolazile posao se širio, a ekipa se povećavala, tako da su braća Rufati polako preuzimali obaveze od svog oca. Godine 1985. osnivač Nešfet odlazi u zasluženu mirovinu, a nedugo nakon toga i sa ovog svijeta. Braća Rufati preuzimaju sav posao u svoje ruke.

Kako je objekat bio privremenog karaktera i obložen limom, sami gosti su ga nazvali “Limenka”. U želji da to uvaže i ozvaniče, braća su promijenila naziv objekta u Gradska ćevabdžinica “LIMENKA”. S obzirom da je objekat bio privremenog karaktera, intenzivno se radilo na tome da dobije trajni karakter. To se ostvarilo 2008. god., a novi objekat je završen 2010. god. Gradska ćevabdžinica “LIMENKA” trenutno zapošljava 15 zaposlenika.

Ukoliko želite dostavu na svoju adresu, Limenka vrijedno radi.

KUćNA DOSTAVA

Svakim danom od 7:00 do 18:00

Na broj tel: 035 250 800

 

ps. Ovo nije plaćeni i naručeni tekst, ovo je način da pokažemo svima da se može djelovati na drugačije načine… Uvijek na način koji VI izaberete.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments