IstaknutoSuper vodič - Gdje izaći

#nikadnistesami: NE MORAMO DA SE VIDIMO DA BISMO ZAJEDNO POPILI KAFU

U vrijeme kada nam je pandemija virusa korona nametnula sasvim drugačiji život od onog na kojeg smo navikli, sigurno je kafa sa porodicom, prijateljima ili kolegama sa posla, jedan od segmenata života koji nam najviše nedostaje. Ipak, savremene tehnologije su nam omogućile da se sada vidimo i preko telefona ili računara, da porazgovaramo i što je najvažnije, da budemo jedni uz druge.

U vremenu izolacije uzrokovane pandemijom, kafica se može popiti i sa komšijom na susjednom balkonu, može i sa rodbinom u inostranstvu, i sa prijateljima, a negdje i u haustoru, svako ispred svojih vrata, poštujući razmak koji je propisan. Jer kod nas kafa nije samo napitak, kafa je i povod za druženje, za razgovor. Ipak je ovo situacija kada smo jedni drugima najpotrebniji, da jedni druge ohrabrimo, da zajednički vjerujemo da ćemo pobijediti epidemiju i vratiti naše živote u normalno stanje i normalno druženje.

Zato, iskoristite ovo vrijeme izolacije, nazovite prijatelja sa kojim se godinama niste čuli, nazovite rodbinu sa kojom možda i niste u najboljim odnosima, popijte kafu sa njima, makar bili kilometrima daleko jedni od drugih. Vidjećete kako običan poziv i topla šoljica kafe mogu donijeti i sreću i radost u vaš dom. I sigurno će vam se na tren učiniti da možete čak i osjetiti miris tek skuhane svježe mljevene kafe.

Odnesite kafu svojoj staroj komšinici, od koje ste nekada davno čuli da će vam od kafe pocrniti oči i narasti rep. Pokažite brigu prema onima koji su najugroženiji ovom izolacijom, našim starima, koji su nas učili kako da postanemo ljudi i od kojih smo naučili da u svakoj situaciji, i sretnoj i tužnoj, pijemo kafu.

Ne dozvolite da se vaši roditelji, bake i djedovi osjećaju usamljenim u ovim teškim vremenima. Skuhajte kafu i ispričajte se sa njima na telefon, srčite kafu da budete sigurni da je u isto vrijeme pijete, pokažite im da uprkos tome što niste fizički kraj njih, nisu ni jednog trenutka sami.

Jer, ponekad ne moramo da se vidimo da bi zajedno popili kafu. Bitno je da znamo da smo zajedno jedni uz druge, #nikadnistesami.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button