TE Tuzla: Smjene od 14 dana bez direktnih aplauza građana (VIDEO)

TE Tuzla: Smjene od 14 dana bez direktnih aplauza građana (VIDEO)

Dok građani Bosne i Hercegovine ljekare i medicinske radnike simbolično svake večeri pozdravljaju aplauzima, za direktno izlaganje na prvim borbenim linijama sa korona virusom, u pozadini su jednako vrijedni radnici Termoelektrane, te rudari

Zaposlenici su podijeljeni u dvije grupe, 50 posto njih radi u kontinuitetu 14 dana, u svojevrsnom izolatoriju, nakon čega idu na dvosedmični odmor, ali u kućnoj izolaciji.

Prva grupa zaposlenika Termoelektrane u Tuzli koja je danas došla na posao, na radnim mjestima će ostati u narednih 14 dana. Radno vrijeme sada im traje 12 sati, nakon čega odlaze na zasluženi poludnevni odmor, ali u objektu koji ne smiju napuštati.

Naime od utorka 24. marta oko 120 radnika Termoelektrane Tuzla bit će odvojeno od svojih porodica kako bi svojim radom i žrtvovanjem omogućili svim zdravstvenim ustanovama, kompanijama i domaćinstvima uredno snabdjevanje električnom energijom.

Ekipa Radio Kameleona je tim povodom, ali i skretanjem pažnje i uvažavanja rada uposlenika Termoelektrane Tuzla željela prikazati transparentnije njihovu prožrtvovanost.

Tim povodom za Radio Kameleon su govorili Izet Džananović (direktor Termoelektrane Tuzla) i Sead Trakić (inženjer zaštite na radu TE Tuzla) pogledajte šta smo zabilježili:

 

Isporuka električne energije domaćinstvima nije ugrožena, a zalihe uglja i repromaterijala s kojima Termoelektrana u Tuzli raspolaže dovoljne su za najmanje dva mjeseca kontinuirane proizvodnje.

Facebook Comments