Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini: #DEBATAKODEBATA

- Kategorija: društvo

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je 23.03.2020. godine počela sa realizacijom projekta #DEBATAKODEBATA i emitovala je putem svog YouTube kanala.

Tema prve epizode: „Koliko je ONLINE NASTAVA funkcionalna?“

Gosti su bili Vedran Zubić (profesor geografije) i Adna Sokolović (studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu), a moderator članica Upravnog odbora, Adnana Turkić. Zaključak:

online nastava je funkcionalna koliko i nastava u školama, uz svoje prednosti i nedostatke. Sve u svemu, kada je riječ o online nastavi u BiH, trebamo raditi na razvijanju iste. U poslednje 2 sedmice smo napravili veliki i nagli korak naprijed. Nakon što ova situacija prođe, trebamo nastaviti raditi na usavršavanju i povećanju funkcionalnosti online nastave jer je definitivno neophodan način održavanja nastave pogotovo u ovakvim situacijama.

Kada govorimo o funkcionalnosti online nastave u BiH sada, mi smo na samom početku i ona zavisi i od profesora, ali i od učenika. Učenici trebaju imati razumijevanja, pomagati profesorima ukoliko je to potrebno i naravno poštovati i izvršavati sve zadatke koje dobiju.

Važno je da u ovome budemo zajedno, jer samo tako ćemo napraviti jednu vidljivu promjenu i učiniti da ovaj vid nastave postane još funkcionalniji.

#DEBATAKODEBATA je serijal live stream debata koje će se održavati svakog ponedjeljka u sedmici u 19h na YouTube kanalu Asocijacije srednjoškolaca u BiH, a proistekla je iz želje da srednjoškolci i za vrijeme obustave svih aktivnosti na području cijele BiH ipak budu produktivni, no naravno online i kod kuće!

U live stream prenos su uključene 3 osobe: moderator i dva gosta (afirmacijska i negacijska strana). Gledaoci mogu u chatroom live-a da pišu svoje osvrte, pitanja za goste, kritike i slično. Cilj je dovesti zanimljive goste koji će kroz kratke “debate” da razgovaraju o aktuelnim temama važnim za srednjoškolce i mlade BiH. Debata može da pridonese da postanemo svjesni različitih mišljenja o određenoj temi i da shvatimo prednosti i nedostatke kontroverznih tematika.

Srednjoškolci su spremni da se bore za sebe i budu aktivni, ali nam je u tome potrebna Vaša pomoć.
Mi srednjoškolci bismo cijenili ukoliko biste medijski podržali naš projekat u vidu medijskog članka ili prijenosa našeg dopisa u cjelosti. Prepoznali smo Vas kao medij koji bi zaista podržao nas srednjoškolce.Nadamo se da ćete uvidjeti važnost promovisanja ovog projekta, te da možemo očekivati Vašu medijsku podršku.
Kontakti Vam se nalaze na dnu dokumenta.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Slične objave

Facebook Comments