Bh. dizajnerica Belma Tvico usmjerila proizvodnju na maske i zaštitnu opremu

- Kategorija: Moda, U fokusu

Poznata  bh. dizajnerica Belma Tvico koja je do sada svoje kreacije izlagala na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj atelje okrenuti u drugu stranu i uhvatiti se u koštac sa pandemijom novog soja koronavirusa.

Naime, mlada dizajnerica sada pravi zaštitnu opremu i maske koje su neophodne u borbi sa virusom koji je zahvatio skoro cijeli svijet.

Ovakvim primjerom mladi, pametni i kreativni ljudi iz naše zemlje pokazuju kako svi možemo dati svoj doprinos u zaštiti svih građana naše zemlje.

Saopćenje iz ateljea Belme Tvico čitajte u nastavku:

Belma Tvico tim je prije nekoliko dana najavio obustavu svojih proizvodnih aktivnosti vodeći se naredbama i preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine, ali i suosjećajući se sa svima onima koji u ovim teškim trenucima ulažu ogromne napore kako bismo ostali zaštićeni i sigurni. Tu prvenstveno mislimo na zdravstvene radnice i radnike, pripadnice i pripadnike policijskih službi, uposlenice i uposlenike sanitarnih inspekcija, i sve vrijedne volonterke i volontere koji nesebično izlaze na teren kako bi pomogli najranjivijim kategorijama našeg društva.

U znak solidarnosti sa njima, odlučili smo ostati kući i na taj način dati svoj doprinos u suzbijanju zdravstvene krize uzrokovane širenjem virusa COVID-19. Ipak, vidjeviši u kakvim uslovima obavljaju svoje poslove, suočavajući se sa manjkom osnovne zaštitne opreme kao što su odijela i maske, osjetili smo obavezu i dužnost da im pomognemo. Kao društveno odgovorna kompanija, preraspodijelili smo svoje proizvodne kapacitete i posljednjih nekoliko dana vrijedno radili na izradi jednokratnih i višekratnih zaštitnih odijela, te maski za lice koje smo isporučili javnim službama u nadi da ćemo im barem u određenoj mjeri olakšati posao.

Do okončanja vanrednog stanja u Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine, bit ćemo posvećeni isključivo ovoj vrsti proizvodnje. Imajući u vidu da je naš proizvodni pogon limitiran, odnosno da se ne može mjeriti sa kapacitetima industrijskih pogona, apelujemo na proizvođače tekstilnih proizvoda u BiH da svoje pogone u ovom trenutku usmjere ka izradi zaštitne opreme koja je neophodna za bezbjedan rad. Vjerujemo da ćemo lakše i brže prebroditi ove teške dane ukoliko budemo djelovali zajedno.

Svoje aktivnosti nastavljamo provoditi vodeći računa o vlastitoj bezbjednosti i bezbjednosti naših poslovnih partnera, pridržavajući se strogo svih preporuka o redovnoj dezinfekciji naših radnih prostora. Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovih vanrednih aktivnosti, posebice onima koji su nam ustupili potreban materijal za izradu zaštitne opreme.

Apelujemo na sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da ostanu kući i na taj način spriječe daljnje širenje ovog virusa. Kada za to dođe vrijeme, ponovo ćemo se okupiti da širimo i slavimo život, ljubav, međusobno poštovanje i modu. Hvala vam!

Izvor: Radiosarajevo.ba

Facebook Comments