Jelena Čevra: ”Stanje je dosta kaotično, potres nas je sve istjerao vani”

- Kategorija: Region

Zemljotres jačine 5,3 po Richteru, pogodio je jutros u 06:24h  Zagreb. Epicentar je bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, na dubini od deset kilometara.

U zemljotresima su oštećene brojne zgrade, među njima i katedrala, a materijalna šteta pričinjena je i na automobilima koji su bili parkirani u blizini zgrada.

 

”Stanje je dosta kaotično, prvenstveno zbog cijele situacije za koronavirus i zbog toga što su jučer mjere podignute na najveću razinu do sada. Svima je rečeno da ostanu doma, da ne izlaze nigdje i evo potres nas je sve istjerao vani.
Ljudi su sad vani, nisu u panici, ali neki od njih se boje ući unutra, pogotovo ovi što su na većim katovima zgrada, jer se ne osjećaju ugodno zbog straha od novih potresa. Želim istaknuti to koliko je opasno širenje lažnih vijesti u ovim trenutcima , dakle vijesti koje se šire društvenim mrežama koje najavljuju da će biti još potresa jer je neko to dojavio i to tako pokreće lavinu panike koja je zapravo jako štetna i molim sve stvarno u bilo kojim okolnostima da to ne rade i da budu ogovorni i da se slušaju samo službene informacije”, govori za Radio Kameleon Jelena Čevra, Zagreb.

Hrvatska se trenutno nosi sa dvije ozbiljne krize, i zemljotresima i koronavirusom, zbog čega su građani pozvani na maksimalan oprez.

Kameleon i Zenski Banner1.fw
  • PODIJELI ČLANAK SA PRIJATELJIMA:

Slične objave

Facebook Comments