Lifestyle

Najbolje društvene igre za kvalitetno vrijeme sa porodicom

U ovo vrijeme, kada svi boravimo u svojim domovima, potrebna nam je kvalitetna zanimacija. Ukoliko smo „primorani“ da se družimo sa porodicom i prijateljima kod kuće, onda možemo i uraditi tako, da u tome uživamo. Ultra ti donosi listu najboljih društvenih igara koje možeš igrati, a koje će oduševiti sve uzraste. Jedno je sigurno – zabava je zagarantovana!

Monopol je društvena igra na tabli, za dva do šest igrača. Cilj igre je kupovinom imanja, njegovog iznajmljivanja, te preprodavanja steći što više novca i do kraja igre ostati jedini igrač na tabli, odnosno postati vlasnik svih imanja. Igra se unaprijed utvrđenim redom, a igrači pomjeraju svoje figure za onoliko mjesta na tabli, koliko dobiju sabiranjem bodova bacanjem dvije kocke.

Foto: Amazon

Igra se sastoji od:

  • table,
  • figura za igru,
  • kocki,
  • kartice imanja,
  • kućica,
  • hotela,
  • kartica “Šansa”,
  • kartica “Iznenađenje” i
  • novčanica u različitim iznosima

Kartaške igre – Uno, Remi, Raub, kao i mnoge druge igre, idealna su zanimacija za boravak u kući! Svi ukućani, od najmlađih do najstarijih, uživaće u zabavnim igrama sa kartama. Potrebne su samo odgovarajuće karte za željenu igru, papir i olovka za rezultate, kao i dobro raspoloženje i takmičarski duh!

Foto: The world of playing cards

„Čovječe, ne ljuti se“ je igra koju mnogi zovu „Čovječe, naljuti se“, jer upravo tok igre dovodi do ljutnje, pobjednik ostaje samo jedan, onaj ko ima najbolju taktiku i najviše sreće!

Pogodi ko sam – Na papiriće se ispišu imena raznih osoba, nije bitno da je li u pitanju slavna osoba ili nečija baka. Svaka osoba dobije po jedan papirić zalijepljen na čelo i igra može početi. Osoba koja je na redu ispituje drugu osobu određena pitanja, a ona odgovara isključivo sa „da“ ili „ne“. Ako osoba pogriješi i odgovor bude ne, sljedeći igrač postavlja pitanja.

Asocijacije – Asocijacije se igraju u paru. Suprotan tim smisli riječ koju jedan igrač od para pogađa. Zabranjeno je korištenje sinonima, korijena riječi ili iste riječi na engleskom jeziku.

Država, grad, selo
 – Svi smo obožavali ovu igru u djetinjstvu! Zanimljiv način da ponovimo gradivo iz škole. Pravilo je da se odrede polja koja će se koristiti u igri. Svaka osoba zadaje slovo s kojim će se igrati. Na list papira u polja je potrebno upisati pojmove koji počinju sa zadatim prvim slovom. Da igra bude zanimljivija, može se vremenski ograničiti trajanje igre.

Cluedo – Cilj društvene igre Cluedo je jednostavan: treba otkriti ko je, čime i gdje počinio zločin. Ova igra sa pločom odlična je za koncentraciju i uočavanje interakcije među igračima. Društvena igra Cluedo zanimljiva je i djeci, ali je često izazovna i odraslima.

Foto: Amazon

Riziko je društvena igra na tabli. Cilj igre je prvi ispuniti zadatak i pokazati karticu zadatka. Svaki zadatak je tajan do kraja igre. Igra je napravljena za najmanje dva, a najviše šest igrača, od kojih svaki ima svoju boju: plavu, crnu, ljubičastu, žutu, zelenu ili crvenu. Igra je koncipirana tako da je na tabli stilizovana karta svijeta u čijem je središtu Evropa. Kontinenti su podijeljeni na manja područja koja imaju imena po nekim državama, pokrajinama ili geografskim područjima (npr. sjeverna Afrika).

Twister – Ovo je igra za koju je potrebno malo više prostora, ali ćete se svi odlično zabaviti i razgibati. U igri učestvuju dva ili više igrača. Potrebna vam je podloga sa krugovima u boji i pokazivač radnje. U zavisnosti od pokazivača radnje, igrači moraju stati nogom ili rukom na krugove određene boje. Pri tom, moraju zauzimati razne položaje, kako bi uspjeli doći do krugova preko ostalih igrača.

Izvor: Ultra.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button