Servisi

Na svim graničnim prijelazima BiH pojačana kontrola putnika i robe

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, ali trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a. Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Od sinoć su od strane Granične policije Crne Gore zatvoreni međunarodni prijelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule.

Na GP Brčko-Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za saobraćaj.

Polusatne obustave saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionica Crna Rijeka-Bjelajce) od 5 do 15 sati.

Zbog izvođenja radova na sanaciji tunela Balkana na magistralnom putu Mrkonjić Grad- Jajce, u vremenu od 8 do 15 sati saobraćat će se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na svim dionicama vozačima se savjetuje oprezna vožnja i uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Izvor: Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button