SvijetVijesti

Medicinska sestra iz Italije selfijem s posla, pun ožiljaka, uputila građanima bitnu poruku

Medicinska sestra iz Milana, Alessia Bonari, na Instagramu je objavila selfie na kojemu se vide ožiljci na njenom licu od nošenja zaštitnih maski.

23-godišnja Bonari radi u milanskoj bolnici Grosseto.

“Ja sam medicinska sestra i trenutno se suočavam s ovom hitnom medicinskom situacijom. I ja se bojim, ali ne bojim se ići u kupovinu, bojim se ići na posao. Bojim se jer možda mi maska ne prijanja dovoljno dobro na lice, bojim se da sam se slučajno dodirnula prljavim rukavicama ili da mi možda zaštitne naočale ne pokrivaju oči u potpunosti te da je nešto možda prošlo. Fizički sam iscrpljena jer su aparati za zaštitu loši, pod laboratorijskim odijelom se znojim i jednom kad ga obučem, ne mogu šest sati ići u WC ili piti. Psihički sam iscrpljena, kao i svi moji kolege koji su već sedmicama u istom stanju kao ja, ali to nas neće spriječiti da radimo svoj posao, kao i uvijek”, napisala je.

Možda će Vas zanimati i:

“I dalje ću se brinuti za svoje pacijente jer volim svoj posao. Ono što molim svakoga ko ovo čita jest da ne ponižava naš trud, da bude nesebičan, da ostane u svojoj kući te tako zaštiti one koji su najranjiviji. Mi mladi nismo imuni na koronavirus, i mi se možemo razboljeti ili nešto gore od toga. Ja sebi ne mogu priuštiti luksuz odlaska u kućnu karantenu, ja moram ići na posao i odraditi svoj posao. Vi odradite svoj, molim vas”, poručila je svima. Njenu objavu lajkalo je više od 600.000 ljudi.

Cijela Italija je zbog novog soja koronavirusa Covid-19 postala crvena zona. Zabranjena su javna okupljanja diljem zemlje, a kretanje ljudi je ograničeno. Riječ je o oko 60 miliona ljudi.

Izvor: Radio SarajevoKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button