Vijesti

Bh. vlasti odbile primiti državljane BiH, Hrvatska ih stavila u karanten

U splitskoj luci danas se odvijala prava drama s putnicima s broda “Marco Polo”, koji su jutros iz Ancone došli u Split.

Na brodu je bilo 93 putnika, među kojima je 57 hrvatskih državljana, devet italijanskih, šest državljana Bosne i Hercegovine, troje iz Crne Gore te iz drugih zemalja.

Za 46 putnika krizni štab je odlučio da moraju ići u karantin koji je uspostavljen u bloku C Hotela Zagreb u Splitu.

Možda će Vas zanimati i:

Ali, devetero Italijana je izrijekom odbilo ići u karantin i ultimativno zatražilo da brod Jadrolinije isplovi natrag prema Anconi i vrati ih u Italiju.

Ali, uprava Jadrolinije u međuvremenu je suspendirala isplovljavanje prema Italiji i odbila vanredno uputiti trajekt prema Italiji, jer nema jamstava italijanskih vlasti da bi prihvatile brod i putnike.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da će Italija primiti svoje državljane natrag, a ostali stranci, kojih je manje od 20, bit će smješteni u karantin.

U karantin bi trebali i državljani Bosne i Hercegovine jer su ih vlasti Bosne i Hercegovine odbile primiti, javlja Jutarnji list.

Načelnik štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić danas je potvrdio da su državljane BiH htjeli prebaciti do granice i predati ih tamošnjim vlastima, ali taj je zahtjev odbijen.

U karantenu će i devet hrvatskih državljana koji nemaju uvjete za samoizolaciju.

Na teritoriju Hrvatske na tri lokacije su uspostavljeni karantini, službeno je potvrđeno Jutarnjem listu u Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Lokalne vlasti i štabovi civilne zaštite odbijaju reći gdje se karantene nalaze, a u medijima se danas špekuliralo kako je riječ o lokacijama – Hotel Zagreb u Splitu, Hotel Galeb u Kuparima i Hotel Tomislavov dom na zagrebačkom Sljemenu.

Izvor: Sarajevska seharaKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button