Super žena preko radio antenaU fokusu

Ivana Kešić: “Feminizam je vrlo snažan dio mog identiteta”

Gošća nove epizode emisije “Super žena preko radio antena” je Ivana Kešić – program managerica CIVITAS školskog programa građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Nekada učenica ovog programa već deset godina ima zadaću i privilegiju biti odgovorna za njegovu realizaciju u našoj zemlji. U više od 20 godina mlade BiH demokratije građansko obrazovanje uključeno je u sve nastavne planove i programe. Kroz proteklih 20 godinaovaj program pohađalo je više od milion učenika. Obučili su više od 38 000 odgajatelja, nastavnika razredne i predmetne nastave i još uvijek ulažu u stručno usavršavanje nastavnika jer je to jedini garant kvalitetnog obrazovanja.

Ivanu Kešić u posljednje 4 godine javnost je zapamtila i po organizaciji NuM festivalskog programa „Noć u muzeju“. Ideja ovog programa je povezivanje muzejskih ustanova, osnaživanje naših muzeja za muzejsku pedagogiju i povezivanje institucija kulture sa obrazovnim ustanovama.

Također, kao komentatorica u ovoj emisiji naša gošća bila je prof. dr. Marcie Taylor Thoma direktorica Vijeća građanskog i povijesnog obrazovanja Annapolis, Maryland USA. U proteklom periodu vodila je treninge trenera za inkluzivne prakse u učionici građanskog obrazovanja koje će do kraja ove školske godine obučiti više od 900 nastavnika.

Za nas je ovaj intervju bio inspirativan i motivirajući a vi nam javite kako vam se dopao.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button