Ako ste bolesni, dođite u Banju da Vas izliječimo. Ako ste zdravi, dođite u banju da čuvate svoje zdravlje…

Korištenje i ljekovitost tuzlanske slane vode  poznato je više od deset vijekova,  a oblast grada Tuzle je bila poznata kao slana regija. Naziv salinea potiče iz doba vladavine Rimljana  iz II vijeka a p.n.e. Turci su kasnije po soli dali i ime gradu Tuzla.

Prve analize slane vode za zdravstvene potrebe rađene su mnogo kasnije, a radio ih je bečki balneolog Ernest Ludwig 1887. Poređenjem sastava sa plemenitom slanicom iz Reichenhaala postavljene su prve indikacije za liječenje slanom vodom. Među njenim prvim korisnicima je bio austrougarski car Franjo Josip.

Na nekadašnjem prostoru hotela „Bristol“ izgrađen je novi „Uni Bristol“ kompleks u čijem sastavu osim prelijepog hotela Mellain, stambenog dijela, djeluje i  „Uni Bristol rekreacioni centar“ kao i  naše Lječilište “Aqua Bristol“ sa visokostručnim i kvalifikovanim osobljem, najmodernijom i najsavremenijom vrstom usluga koje možete naći na ovim prostorima Bosne i Hercegovine i šire, a koje zadovoljavaju evropske standarde. Sve preventivne i terapijske procedure provode se na uređajima vrhunskih svjetskih proizvođača, pod rukovodstvom profesora – specijalista fizijatrije i reumatologije i visoko educiranog osoblja.

Osim ljekovitog bazena sa plemenitom slanicom, kompletno opremljenog bloka za hidroterapiju – kupki sa podvodnom masažom, bisernih kupki, Habardove kade i četvoroćelijskih kupki, raspolažemo sa svim procedurama toplotne i krioterapije te svim oblicima elektro i zvučne terapije, terapijskim laserom, kao i jedinstveno u BiH, T-CARE aparatom koji pospješuje regeneraciju mekih tkiva i kosti. Za respiratorne tegobe imamo prelijepo dizajniranu slanu sobu- haloterapiju koju mogu da koriste odrasli i djeca.

Za zdrave ljude koji žele da sačuvaju svoje zdravlje nudimo brojne vrste medicinskih i relaksacionih masaža, kao i sve ostale procedure kojima se liječe oboljeli od reumatskih, neuroloških, ginekoloških oboljenja, bolesti respiratornog trakta, bolesti lokomotornog sistema i endokrinoloških bolesti.

Naši gosti imaju i  mogućnost  specijalističkog  opšteg zdravstvenog pregleda, povoljne usluge laboratorijske dijagnostike, te paket usluge kompletne kardiološke obrade koja uključuje kardiološki pregled, odgovarajuće laboratorijske nalaze, UZ srca i ergometriju srca.

Pored ambulantnog liječenja, imamo i stacionarno liječenje u okviru našeg lječilista, gdje klijenti imaju na raspolaganju dvokrevetne sobe, a klijenti hotela Mellain imaju direktini pristup u lječilište.

Osobita nam je čast činjenica da je prvi gost i  pacijent ove banje bio iz Austrije, car  Austro – Ugarske monarhije, Franjo Josip bio je  prvi koji je brigu o svom  zdravlju prepustio banji iz Tuzle.

Postoji direktna komunikacija između Mellain Hotela i Lječilišta Aqua Bristol koji sa kvalitetno i lijepo uređenim prostorom, vlastitim izvorom slane vode, vrhunskom medicinskom opremom i edukovanim osobljem garantuje veoma ugodan boravak i brz oporavak u Lječilištu.

Lječilište AQUA Bristol je trenutno najpoželjnije mjesto za obavljanje fizikalne terapije i specijal­ističkih medicinskih usluga u BiH, sa korištenjem slane tuzlanske vode.

TERAPIJE

 • Ultrazvučna terapija – Terapija laserom
 • Magnetoterapija  – Termoterapija
 • Galvanske struje
 • TENS
 • Interferentne struje
 • Dijadinamske struje
 • Mišićna stimulacija
 • Manualna medicinska masaža
 • Endopress aparat za limfnu drenažu gornjih i donjih ekstremiteta
 • TCARE
 • Haloterapija (slana soba)
 • Hidroterapija (podvodna tuš masaža, biserna kupka, četverećelijske galvanske kupke. Hubbardova kada, mineralna i aromatična kupka, bazen)
 • Kineziterapija

Uz stalni napor da pružimo najbolju uslugu našim pacijentima, proširili smo spektar usluga i to:

 1. Kardiovaskularna rehabilitacija za pacijente nakon operativnih zahvata na srcu i aorti.
 2. Ultrazvučni pregledi:srca,abdomena,krvnih sudova vrata i nogu.
 3. Ergometrijsko testiranje za utvrđivanje postojanja smanjene koronarne rezerve.
 4. Pregled fizijatra,reumatologa,interniste,kardiologa,gastroenterologa i dermatologa.

Lječilište se nalazi u samom centru Tuzle kao najvećeg grada sjeveroistočne Bosne smještena na obroncima Majevice, a sa jugozapadne strane su planine Konjuh i Ozren. Nadmorska visina od 231 metar ovu banju svrstava u geografska područja BiH sa nizinskom, umjereno kontinentalnom klimom.

Lječilište je udaljeno od aerodroma Tuzla 12, od Sarajeva 120, a od autputa Beograd-Zagreb 80 kilometara.

 

Više informacija na www.aquabristol.ba

Facebook Comments