BiH

Novalić sa delegacijom BK Željezničar o pripremama za regionalnu ligu













Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primio delegaciju Bokserskog kluba Željezničar koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Goran Bregović.

Članovi delegacije su informirali federalnog premijera o aktivnostima ovog jedinog bokserskog kluba iz Federacije BiH koji se priprema za učešće u Regionalnoj bokserskoj ligi, kao i o načinima funkcionisanja ove lige koja počinje krajem maja ove godine

Možda će Vas zanimati i:

Premijer Novalić pozdravio je organizovanje jednog ovakvog sportskog takmičenja koje promovira boks, ali i povezuje region. Učesnicima je poželio ostvarivanje izuzetnih rezultata te izrazio uvjerenje da će biti prepoznat značaj održavanja ovakvog događaja i podržana njegova realizacija.

“Vjerujem da ćete na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom takmičenju te uz dobre rezultate pokazati vrhunske vještine i kvalitet naših sportista,” poručio je premijer Novalić.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz šest zemalja, a učestvovat će po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Našu zemlju na ovom sportskom takmičenju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

Današnjem sastanku je prisustvovao i predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button