Sport

Nekada zvijezda Arsenala, a danas milijarder: Čak je 30 puta bogatiji od Ronalda




Davne 2010. godine odlučio je uložiti novac u projekt koji je tražio ekološku zamjenu za petrokemikalije koje se nalaze u plastici. Danas drži 60 posto udjela u kompaniji te obnaša funkciju izvršnog direktora GF Biochemicalsa.

Mathieu Flamini igrao je za Arsenal i Milan, a danas je izvršni direktor kompanije. Bivši igrač Arsenala, zaradio je mnogo novca u igračkoj karijeri, ali jedan poslovni potez u potpunosti mu je promijenio život.

Flaminijeva kompanija uzima biomasu, kao što je gnojivo ili kućni otpad, i pretvara je u levulinsku kiselinu, koja zamjenjuje petrokemijske proizvode koje koristimo u svakodnevnom životu. Inače levulinska kiselina može smanjiti emisije ugljikova dioksida do 80 posto.

Tako je 2020. godine popularni Forbes procijenio da Flaminijev udio u kompaniji vrijedi nevjerojatnih 10 milijardi funti. To je 30 puta više od procijenjene neto vrijednosti Cristiana Ronalda, čije se bogatstvo procjenjuje na 370 milijuna funti.

Flamini je imao uspješnu igračku karijeru, upisao 246 nastupa za Arsenal, a nosio je i dres Milana, za koji je nastupio u 122 utakmice. Igračku karijeru okončao je 2019. godine u dresu Getafea.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button