Stiže nova Pepeljuga za novu generaciju – “Magija nema rod, ona je bespolna””

- Kategorija: Celebrity, Cooltura, Film / TV

Sonijeva adaptacija Diznijevog klasika Pepeljuga, imaće “bespolnu” (genderless) dobru vilu.

Glumac Billy Porter, koji je poznat po ulogama u serijama i brodvejskim mjuziklima, kao što su Pose, American Horror Story i Kinky Boots, kao i po specifičnim odjevnim kombinacijama na crvenom tepihu, igraće uogu dobre vile, povodom čega je izjavio da “magija nema rod”.

Film, čije je snimanje počelo prošlog mjeseca, ima impresivnu listu glumaca. Pored Portera u filmu glume Camila Cabello kao Pepeljuga, Idina Menzel je zla maćeha, a Pierce Brosnan igra kralja.U intervjuu, Porter je rekao da je veoma duboko i moćno što su odlučili, da on igra dobru vilu.

“Prije par dana na snimanju, shvatio sam koliko je moćno i duboko, što ja igram dobru vilu. Magija nema rod. Ovaj lik predstavljamo kao bespolan – genderless, bar ga ja tako igram, i to je zaista moćno. Ovo je klasik, klasična bajka za novu generaciju. Mislim da je nova generacija zaista spremna za ovako nešto. Djeca su spremna, a odrasli su ti, koji usporavaju stvari”, rekao je Porter.

Porter je ubjedljivo savršen za ovu ulogu, kao glumac i muzičar, posljednjih godina ustalasao je javnost svojim nastojanjem, da sruši stereotipe. Zvijezda Brodveja nosio je nevjerovatne i hrabre modele na mnoge važne događaje u želji da društvo, počne da prihvata različitosti.

Pored uloge u “Pepeljugi”, Porter će se pojaviti u jednoj epizodi dječije serije Sesame Street, gdje će nositi poznatu i prekrasnu haljinu/smoking, koju je prethodno nosio na dodjeli Oskara.

View this post on Instagram

One of the highlights of my life has been the opportunity to sing on the set of @sesamestreet with my new pal, Penelope the penguin. Together, we sang about the possibilities of new friendships with those who may not be exactly like us. I know people are all up in arms about me wearing the gorgeous custom @csiriano tuxedo dress that I wore at @theacademy awards in 2019 for the upcoming season. If you follow me, however, you know the impact it had. The emails, DMs, and messages of good will I received that day (and continue to receive) from parents and their children who have been bullied all over the world and desperately need to see someone like me, being their authentic selves on mainstream media, is far more important than anything #onemillionmoms could ever say. Friendship, kindness and inclusivity shall triumph. And often, it simply starts by saying hi. #sesamestreet #season51 🐧 🤵🏿@pbs . . Wearing custom @csiriano Styling by @sammyratelle

A post shared by Billy Porter (@theebillyporter) on

Njegova odluka da nosi haljinu u dječijoj emisiji, takođe je naišla na neodobravanje, ali glumac je odgovorio rekavši da djeca širom svijeta, koja su žrtve vršnjačkog naslja, očajnički treba da vide nekoga kao što je on.

Izvor: Ultra

Facebook Comments