TuzlaU fokusu

Ponovo se desio krvavi obračun u Tuzli: Migranti nožem napali sunarodnjaka

Još jedan krvavi incident ubilježen je u noći sa subote na nedjelju u centru Tuzle.

Ilegalni migranti koji su unajmljivali sobu u jednom pansionu, započeli su svađu koja je rezultirala nanošenjem teških povreda.

Informaciju nam je potvrdio dežurni kantonalni tužilac Mensur Mujarić, koji će osumnjičene osobe u službenim prostorijama saslušati kada bude dostupan sudski tumač za arapski jezik.

“Povrijeđena osoba prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Čekamo informaciju o stepenu zadobivenih povreda. Uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla”, kazao je za “Avaz” tužilac Mujarić.

Migranti osumnjičeni za nanošenje teških povreda, nisu imali dokumente ili ih nisu željeli pokazati policajcima. Postoji mogućnost i da se djelo okvalificira i po NN počiniocu, jer je glavni protagonista incidenta, navodno, pobjegao.

U Tuzli, ali i u drugim dijelovima BiH, učestali su obračuni među ilegalnim migrantima. Među ljudima u pokretu ima i onih koji se bave kriminalnim radnjama, a u Tuzli je evidentirano desetak takvih osoba, koje u kontinuitetu prave probleme.

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button