Serena Williams lansirala novu kolekciju od veganske kože kako bi spasila planetu

- Kategorija: Moda

Serena Williams je jedna od najvećih teniskih zvijezda ikada, osvojila je 23 Gran Slam titule i još uvijek nije gotova sa pobjedama. Mama Alexis Olympie je takođe modna ikona, i ranije ovog mjeseca na New York Fashion Week-u lansirala je svoju najnoviju kolekciju  S by Serena, koja uključuje i liniju veganske kože.

Kolekcija za proljeće 2020 sadrži haljine, odijela i kombinezone od veganske kože i zanimljive printove. Williams kaže da je nova kolekcija “modni pasoš”, a kao inspiracija su joj poslužila njena putovanja širom svijeta, posebno putovanja u Afriku.

“Tamo sam dobila inspiraciju za žirafa print. Mislim da je žirafa novi leopard print – mislim bar ja pokušavam da ga učinim novim leopardom!”, rekla je za Vogue.

Foto: serenawilliams.com

Takođe je izjavila da je bila veoma motivisana da uključi vegansku kožu u ovu kolekciju. “Osjećam da je mnogo životinja ubijeno i ne spašvamo planetu. Možemo učiniti samo jednu malu stvar i pomoći, tako da je to takođe, poslužilo kao inspiracija”

Kolekcija skreće pažnju na planetu koristeći hrabro puno zelene boje, koja je boja zaštite okoline. “Jedna od najpopularijih boja na modnim pistama ovog proljeća i ljeta je zelena”, rekla je Serena Williams.

Williams uglavnom praktikuje veganski način ishrane, a njen suprug Alexis Ohanian je takođe vegan. “Moje prvo prosvjetljenje što se ishrane tiče bilo je kada sam saznao da je Serena trudna. Pomislio sam kako ne želim da budem nezdravi, letargični tata,” rekao je Ohanian u jednom intervjuu.

Foto: serenawilliams.com

On je izjavio da se sve potpuno promijenilo nakon što je pogledao film “The Game Changers”. Bio je toliko impresioniran idejom filma, koji je razbio mit o tome da sportisti trebaju meso, da je producirao film.

Williams je izjavila da se njen pogled na život takođe promijenio nakon rođenja kćerke, i to je  uticalo na njen dizajn.

“Nakon što sam rodila Olympiu, pomislila sam da su za mene heroji majke. Žene su superheroji. Rodiš dijete i moraš da ideš na posao dve ili tri sedmice nakon toga, to je nevjerovatno”, rekla je za Vogue.

“Za mene je sve u stvaranju te poruke inkluzivnosti, a inkluzivnost je sve”.

Izvor: Ultra Magazin

Slične objave

Facebook Comments