BiHBiznisU fokusu

Jedna od najvećih privrednih bh. kompanija iz Gradačca gradi novu fabriku
Jedna od najvećih bh. kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove fabrike. Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. februara.

Ovu informaciju je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Kako je rekao, u novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim fabrikama u Gradačcu.

Možda će Vas zanimati i:

“Ova investicija je tek početak projekta koji je planiran za 2021. godinu u Gradačcu. Investicija u objekat koji se otvara u petak iznosi oko 3 miliona KM, a o ukupnoj vrijednosti investicije još je rano govoriti”, kazao nam je Hanić.

Cjelokupan projekat još nije definisan i u zavisnosti od opreme koja će se instalirati i svega ostalog, tek tada kada zaokruže cijeli projekat znat će i vrijednost kompletne investicije.

“Još ne znamo ni tačan broj zaposlenih, no izvjesno je da u svakom slučaju to neće biti ispod 100”, rekao je Hanić.

Događaju će prisustvovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić s federalnim ministrima, ugledni privrednici, predstavnici ambasada te brojni drugi zvaničnici.

TMD je jedan od najvećih bh. izvoznika koji se konstatno širi.

U septembru 2018. otvorili su novi pogon u Gradačcu u koji je uloženo preko pet miliona eura. Sva proizvodnja iz tog pogona namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz.

Posjetimo, TMD Group Gradačac ima fabrike u Gradačcu, Sarajevu i Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

TMD grupacija gradi i fabriku u Hrvatskoj, u Općini Babina Greda. Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Biznisinfo

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button