LifestyleSvijetVijesti

Indonezijski ministar predlaže da se bogati trebaju vjenčavati za siromašne kako bi smanjili siromaštvo
Muhadjir Effendy uveo je kontroverzno pravno rješenje kako bi ograničio broj novih obitelji s niskim prihodima.

Indonezijski ministar izazvao je ogorčenje preporučivši bogatima da se vjenčavaju za siromašne kako bi se smanjilo siromaštvo u zemlji.

U uvodnom govoru na sastanku Nacionalnog zdravstvenog rada u Džakarti, ministar koordinacije ljudskog razvoja i kulture Muhadjir efendija predložio je da ministar vjerskih poslova Fachrul Razi objavi fetvu – vjersku islamsku presudu da pruži smjernice – kako bi se pozabavili tim pitanjem. Fatwa obično izdaju muslimanske organizacije, a ne ministar vjerskih poslova.

Možda će Vas zanimati i:

Effendy je rekao da fetva treba biti tako da “siromašni moraju tražiti bogate (za brak) a bogati trebaju tražiti siromašne.

“Što se događa ako siromašni ljudi traže druge siromašne ljude za brak? Bit će više siromašnih domaćinstava. To je veliki problem u Indoneziji “, rekao je Effendy.

Od 264 milijuna stanovnika Indonezije, oko 25,9 milijuna i dalje živi ispod granice siromaštva, prema Svjetskoj banci. Međutim, Indonezija je smanjila siromaštvo u posljednjih 15 godina na manje od 10%.

Muhadjir je rekao da se roditelji ne bi trebali osramotiti ako se njihova djeca vjenčaju izvan svoje ekonomske klase i to bi trebalo smatrati plemenitim činom.

Javnost je na društvenim mrežama kritizirala Effendy. Kasnije je pojasnio da njegova izjava trebala biti prijedlog, a ne obvezna.

Tijekom svog govora, Effendy je također predložio program predbračnog certificiranja kako bi se smanjila stopa novih siromašnih obitelji. Rekao je da, Indonezija prosječno bilježi 2,5 milijuna brakova godišnje, a 10% tih brakova potencijalno bi moglo dovesti do stvaranja siromašnih obitelji.

Prema novom programu, predsjednik Joko Widodo izdao bi iskaznice za zapošljavanje parovima koji još nisu bili financijski stabilni. Oni bi se automatski kvalificirali za obuku za posao, male zajmove ili mogućnosti zaposlenja. Effendy je nadalje naveo uspjeh sličnih primjera u Koreji, Maleziji i Singapuru.

Effendy je također podrazumijevao da brakovi između bogatih i siromašnih mogu usporiti veliki pad procenta siromaštva- što će uticati na djecu da se pravilno razvijaju i razvijaju – među siromašnim indonezijskim obiteljima.

Stručnjaci kažu da brak ne smanjuje izravno siromaštvo. Kad se muškarci vjenčaju, kao rezultat bračne kampanje, oni zapravo imaju manje financijske potpore.

“Sveobuhvatno i rano spolno obrazovanje, te pristupačan pristup kontroli rađanja i obiteljskim uslugama,” su učinkovitiji načini za smanjenje siromaštva pomažući ženama da izbjegnu neplaniranu trudnoću ili prikriveno rađanje, rekao je Kristi Williams, vanredni profesor sociologije na Državnom sveučilištu Ohio, za Think Progress.

U Indoneziji, zemlji sa osmim najvećim brojem mladih djevojaka koje se udavaju, sugerira se da se siromašne obitelji koje se udaju za bogate mogu potencijalno smanjiti stopu maloljetnog vjenčavanja.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button