Oni su budućnost Bosne i Hercegovine, ovo su poruke ljubavi koje su poslali domovini

Oni su budućnost Bosne i Hercegovine, ovo su poruke ljubavi koje su poslali domovini

Povodom 1. marta-Dana nezavisnosti BiH održana je zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Mostara pod nazivom “Volim BiH”.

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola i korisnici centra”Los Rosales” okupili su se na Starom mostu, a onda su u defileu se uputili prema Španskom trgu. Tu je održana centralna svečanost.

Učenici su tom prilikom istakli da obilježavanje Dana nezavisnosti BiH za njih ima velik značaj.

Mladost i radost na jednom mjestu, najljepši spoj koji se može vidjeti. Mnoge poruke o ljubavi prema domovini poslala je budućnost zemlje.

Kažu, tek kada se ovako okupe, vide jačinu i sposbnost za uraditi nešto. Drago im je, ističu, jer je kroz historiju zadržana nezavisnost i da za mlade postoji budućnost u BiH.

Program obilježavanja svečanosti realiziran je uz podršku Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a i drugih institucija.

Čestitku povodom Dana nezavisnosti uputio je i Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović.

Hadžović je istakao da je 1. mart prekretnica u historiji domovine Bosne i Hercegovine te da djecu pokušavaju naučiti ko je ovoj državi dao nezavisnost i šta se dogodilo tog dana.

Sutra će učenici i nastavno osoblje osnovnih i srednjih mostarskih škola posjetiti i Stari grad u Blagaju, a tu će biti održana svečanost, također, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: Hayat.ba

Facebook Comments