Zanimljivosti i zabava

Elon Musk najavio da će Teslini automobili uskoro moći razgovarati s prolaznicima










Čelnik kompanije Tesla Elon Musk objavio je da će Teslini automobili uskoro moći razgovarati s pješacima u prolazu.

U tvitu kojim je najavio funkcionalnost Musk je podijelio kratki video u kojem se, dok Model 3 prolazi kadrom, čuje rečenica: “Pa, nemojte samo stajati tamo i gledati, uskačite!”

U istom tvitu Musk je poručio: “Tesla će uskoro razgovarati s ljudima, ako to želite. Ovo je stvarno”.

Kompanija Tesla je već prije dodavala vanjske zvučnike svojim automobilima kako bi ispunila nove sigurnosne propise koji zahtijevaju da električni automobili proizvode umjetnu buku. Izgleda da bi se ovi zvučnici mogli koristiti za mnogo više toga.

Musk je nagovijestio da bi ova najavljena nova funkcija mogla djelovati s postojećim alarmom koji već koristi unutrašnji audiosistem automobila kako bi odvratio potencijalne lopove.

Objavljena poruka iz prvog tvita podsjeća na Muskov plan da svi Teslini automobili rade kao autonomna taksi vozila i zarađuju novac za svoje vlasnike kada ih ne voze. U autonomnom stanju, bez vozača koji bi pozivao putnike u taksi, automobil bi mogao sam razgovarati s potencijalnim klijentima.

Sudeći prema nekim prijašnjim najavama, na novu funkcionalnost bi se ipak moglo pričekati još neko vrijeme. “Prilagođeni zvukovi sirena i pokreta”, najavljeni za prošli oktobar, još se nisu pojavili, a autonomni put od Los Angelesa do New Yorka, obećan još u 2016. godine, prije dvije godine je stavljen na čekanje, podsjeća The Verge.

Izvor: Klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button