Arhiva

STATUS DANA // Dragan Bursać – “…Martina škodi. Normalan život smeta!”

Sinoć je u Mostaru tokom posljednjeg dana tradicionalne karnevalske povorke, nehumano spaljena lutka s likom naše književnice i bh. ambasadorice u Češkoj, Martine Mlinarević.

Lutka je imenovana “Bukača Huzurpator”, a sadržano je iz njezina dva književna djela Bukača i Huzur. 

Predsjednik mostarskog karnevala Božidar Puljić istaknuo je kako ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe već pojave koja je vezana za nju. Ovakva tradicionalna povorka organizira se već 20 godina i svake godine mora se spaliti neki lik na lomači, onaj koji se proglasi krivim za svako zlo tijekom godine.

Možda će Vas zanimati i:

Na ovu ideju su inicirali Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u Sarajevu i Sveučilište u Mostaru, jer su prvi osudili čin njezinog postavljanja za veleposlanicu zato što nema fakultetsku diplomu. 

Povodom ovog zastrašujućeg događaja s ljudske strane koji se desio u Mostaru oglasio se i Dragan Bursać, bosanskohercegovački novinar i kolumnista napisavši status o tome na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cjelosti.

U Mostaru spalili lutku sa likom Martine Mlinarević!

Jer Martina prijeti, buče, dere se, postavlja pitanja, preispituje Hercegovinu ljutu i svoju avliju. Zato Martina treba da izgori! Pa tako od svih zala u Hercegovini gori gej par sa bebom u naručju i Martina. I ne smeta svjetini njena diploma, nego plebsu smeta što Martina izdvaja od svoje plate 100KM za Memorijalni centar u Potočarima.

Ne pale Tuđmana, ne pale Stepinca, ne pale Francetića, ne pale Rafaela Bobana, ne pale Dragana Čovića, đavo ih zapalio! Martina škodi. Normalan život smeta! Antifašizam smeta!

No, kad društvo sa “dušebrižnicima” napravi pripremu za fašističke piromane, pa se samo po sebi posere, onda je ovo za očekivati. Na sramotu svih nas!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button