BiHU fokusuZanimljivosti i zabava

Počinje zatvaranje školskih objekata u blizini kladionicaProblem posjete maloljetnika kladionicama u našoj zemlji je problem o kojem se govori gotovo dvije decenije.

Veliki broj kladionica, te gotovo nemogućnost kontrole maloljetnih da idu u njih, velika su briga kako vlasti tako i roditelja. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je jučer izašla s prijedlogom rješenja koji je usvojen, te koji bi mogao u velikoj mjeri popraviti ovu statistiku.

“Desetine hiljada kladionica širom zemlje je gotovo nemoguće smjestiti po parametrima koji nameću zakonske regulative. Norma da kladionica ne smije biti blizu škole minimalno 200 metara pravi svima probleme, pa tako i nama iz vlasti. Ovaj prijedlog će u znatnoj mjeri pomoći svima, kako bi se problem kladionica u blizini škola riješio”, ističe Rasim Golijanin, parlamentarac u Vladi FBiH.

Plan će obuhvatiti zatvaranje i rušenje svih školskih objekata u krugu od 200 metara od kladionica, te će se tako riješiti problem koji je decenijama enigma u našem društvu.

 

(NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera preuzet sa portala Šatro.info)


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button