BiHVijesti

Travnik: Djevojka prevarena i pokradena za 900 KM preko lažnog Facebook profilaPripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona uhapsili su 39-godišnjeg muškarca inicijala N. B. iz Visokog zbog prevare na Facebooku, potvrdio je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Slučaj je policiji prijavila Đ. B. iz Travnika 10. decembra prošle godine, a slučaj je tek sada rasvijetljen. Oštećena je u prijavi navela da je od nepoznate osobe oštećena za novčani iznos u vrijednosti od oko 900 KM.

“Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje N. B. Protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu prevare nadležnom tužilaštvu”, naveo je Hodžić.

Možda će Vas zanimati i:

Kako nezvanično saznajemo, žrtva se određeni period dopisivala sa Đ. B. ne znajući njegov pravi identitet, jer je koristio lažni profil na Facebooku, što ona nije znala. Kako je vrijeme odmicalo, počeo joj je tražiti novac, obećavajući joj razne usluge. Ona je pristala na to i slala je novac sve dok taj iznos nije dostigao 900 KM, a od obećanih usluga nije bilo ništa. Kada je shvatila da je nasamarena i da se radi o lažnom profilu na Facebooku, odmah je otišla u policiju i sve prijavila. Slučaj je tek sada rasvijetljen.

Izvor: KlixKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button