LifestyleSvijetU fokusuVijesti

Pogledajte interaktivnu mapu gdje se koronavirus širi u svijetu

Koronavirus se od decembra prošle godine širi velikom brzinom. Prvobitno, veliki broj zaraženih je bilo u Kini i njenoj okolini, odakle je i krenuo ovaj virus.

Pogledajte interaktivnu mapu svijeta koja prikazuje u kojim državama se raširio.

Crvenom bojom obilježena su područja pogođena koronavirusom.

Možda će Vas zanimati i:

Također, pored interaktivne mape, objavljeni su i podaci zaraženih koronavirusom po regijama i država, ali i oni o smrtonosnim ishodima i oporavcima.

Prema posljednjim informacijama, na globalnom nivou je zaraženo više od 80.000 osoba, a najveći broj zabilježen je u Kini i njenoj okolini (77.660). Za njom je odmah po najvećem broju zaraženih Južna Koreja (893).

Kada je riječ o evropskim državama, najgora situacija je u Italiji gdje je koronavirusom zaraženo 229 osoba. U Njemačkoj je situacija nešto “stabilnija”, ali i u ovoj državi je zabilježeno 16 slučajeva zaraze.

I u Francuskoj je 12 osoba zaraženo ovim virusom. S obzirom na to da se koronavirus raširio po cijelom svijetu u SAD-u su 53 osobe zaražene koronavirusom, u Australiji 22, dok je u Skandinavskim zemljama zabilježen po jedan slučaj.

Za sada je ukupno od koronavirusa preminulo 2.699 osoba. Najveći broj smrtnih slučajeva je u Kini u pokrajinu Hubei 2.563. U Južnoj Koreji preminulo je osam osoba, a u Iranu 12.

U Italiji je preminulo sedam osoba, u Francuskoj jedna.

Od koronavirusa uspješno se oporavilo 27.689 osoba. Kako se moglo i pretpostaviti i u ovim podacima prednjači Kina s obzirom na to da je u njoj zabilježen najveći broj zaraženih osoba. U kineskoj pokrajini Hubei 18.888 osoba se oporavilo. Iza nje po broju oporavljenih su i ostale kineske pokrajine.

U Njemačkoj se oporavilo 14 osoba, Francuskoj 11, Velikoj Britaniji osam, Italiji jedna osoba te također po jedna u Skandinavskim državama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila kako je još rano da se govori o pandemiji koronavirusa, međutim, naglasili su da je potrebno da sve države budu u pripravnosti.

Aktuelnu situaciju u vezi koronavirusa možete pratiti na  linku klikom OVDJE.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button