Večeras u Tuzli: Jazz Fest Sarajevo predstavlja Dejan Terzić AXIOM

- in Predstavljamo, Tuzla, U fokusu

Večeras (24. februara) u 20.00 u BKC-u Tuzla nastupa ansambl Dejan Terzić AXIOM.

Axiom kojeg osim Terzića čine još i saksofonista Chris Speed, kontrabasista Matt Penman i pijanista Bojan Zulfikarpašić na evropskoj turneji predstavlja muziku sa njihovog aktuelnog albuma Prometheus, ali i muziku koja će se naći na novom albumu ove četvorice vrhunskih muzičara.

Dejan Terzić rođeni je Banjalučanin, ali u tom gradu živi samo tri godine kada sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Studirao je u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj, a danas radi kao profesor na prestižnoj muzičkoj akademiji u Bernu, u Švicarskoj.

Dobitnik je njemačke diskografske nagrade Echo Jazz za najboljeg instrumentalistu, nastupao je na velikim svjetskim festivalima i u prestižnim dvoranama predstavljajući vlastite ansamble ali i nastupajući zajedno sa značajnim jazz muzičarima današnjice.

Koncert u Tuzli dio je koncertne sezone Grlom u jagode u organizaciji Jazz Festa Sarajevo i prvi je koncert koji u okviru sezone 2020 Jazz Fest organizira izvan Sarajeva.

Ulaznice za tuzlanski koncert ansambla Axiom po cijeni od 15 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a i prije početka koncerta.