LifestyleSvijetZanimljivosti i zabava

Ovisnik o mlijeku: Prestao da pije 3 i pol litre dnevno i smršao 130 kilograma

Phil Kayes nije znao kuhati tijekom svojih godina studiranja, pa je sedam dana u sedmici samo kupovao hranu i svaki dan tu hranu je ispirao s tri litre mlijeka.

46-godišnjak iz Bangora u Sjevernoj Irskoj težio je oko 200 kilograma, a medicinari su čak upozoravali da može biti mrtav do svoje 40 godine. Phil je u julu 2017. odlučio uzeti svoje zdravlje u svoje ruke nakon što je vidio kako se njegova mama bori s rakom.

U tri godine izgubio je nevjerojatnih 130 kilograma i stekao samopouzdanje. A u novembru 2018. pronašao je ljubav svog života – Nicole Mulholland.

Možda će Vas zanimati i:

“Uvijek sam imao višak kilograma, jedva se sjećam vremena kada nisam bio debeo, ali kad sam otišao na univerzitet, onda sam se brzo i silno udebljao. Pio bih barem dvije litre mlijeka svaki dan – uživao sam piti mlijeko od malih nogu, pa kad bih se vratio kući s posla mlijeko bi bilo prvo za čime bih posegnuo – kao i za bezvrijednom hranom, i to sedam puta sedmično”, rekao je Phil.

Phil nikad nije razmišljao o ljubavnim vezama i odustao je od te ideje i mislio je da će zauvijek biti samac. Pa kad je upoznao Nicole, dobio je novu sliku svog života. Rekao je:

“Upoznao sam ljubav svog života i to mi je dalo razlog da nastavim i dalje držim do svog novog zdravog načina života zbog nje. Također, prijatelji prolaze pored mene na ulici jer me ne prepoznaju. Čak ni ja sam sebe ne prepoznajem kada se gledam u ogledaluajem, ali zbog toga se osjećam nevjerojatno.”

Kao poslovni student u Portsmouthu, Phil je čitav studentski grant potrošio na alkoholna pića. Rekao je:

“Nisam se obazirao na to koliko kalorija u sebe unosim. Imao sam napadaje panike zbog društvenih situacija jer sam znao da sam toliko velik i bio sam svjestan da gdje god sam otišao bio bi najveća osoba u sobi. Toliko sam bio debeo da nisam mogao stajati duže od sat vremena, jer koljena moja nisu mogla podnijeti težinu”.

Nakon što su ga neki prijatelji upoznali sa dijetom za mršavljenje, Phil je izvadio sve smeće iz svoje prehrane, izmjenjujući kupovnu hranu za domaće obroke prepune povrća. Do trenutka kada je njegova mama Jennifer (70) preminula od raka u oktobru 2017., Phil je već izgubio 30 kilograma i odlučio je da nastavi dalje, zamijenivši tri i pol litra mlijeka što je dnevno unosio, za vodu i sokove bez šećera.

Kako mu je težina padala, Phil-jev se izgled promijenio i on je stekao novo samopouzdanje sa ženama, tako upoznavši Nicole na Bumbleu u novembru 2018. Zaljubljeni par nakon 15 mjeseci veze uselio se zajedno u februaru prošle godine i već planiraju putovanja u Španjolsku i Vegas i čak planiraju da se vjenčaju.

“Osjećam se kao da sam tek počeo živjeti u 46. godini. Ne mogu vjerovati koliko se moj život  s Nicole promijenio jer sam do nje mislio da ću umrijeti sam. Gubitak kilograma bila je najbolja odluka koju sam ikad donio. Dovela me do nje i dala mi razlog da ustanem i izađem i vidim svijet. Fantastično je imati s kime ćete dijeliti avanture”, rekao je Phil.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button