LifestyleU fokusu

Na zlostavljanje dječaka reagovao čitav svijet

Internet javnost je pokazala empatiju i podršku za devetogodišnjeg Quadena Baylesa koji je rođen s ahondroplazijom, oblikom patuljastog rasta, nakon što je njegova majka objavila video na internetu u kome se vidi bol, patnja i frustracija malenog dječaka – žrtve nasilja u svojoj školi.

“Daj mi konopac, hoću da se ubijem.” – govori u kameru uplakani Quaden Bayles. Na svu sreću video je ubrzo postao viralan i od utorka od kada ga je Quadenova majka Yarraka Bayles pregledan je 19 miliona puta ima preko tristo dvadeset dijeljenja i 370 reakcija.

Majka kaže kako je odlučila podijeliti ovaj video kako bi podigla svijest o zlostavljanju, ali i dobila poneki savjet roditelja koji se bore s istim problemom – dijetetom koje razmišlja o samoubistvu.

Možda će Vas zanimati i:

Uključile se poznate ličnosti

Komičar Brad Williams odlučio je pomoći Quadenu Baylesu da prebrodi stres i sve ono što mu se desilo organizovanjem akcija za skupljanje sredstava da dječak sa Ahondroplazijom posjeti Disneyland.

Bradu Williams izuzetno potresen odlučio je pokrenuti GoFundMe kako bi prikupio sredstva kako bi pokazao Quadenu da postoje ljudi koji ga vole i žele vidjeti kako napreduje u životu i da je nasilje pogrešno.

Ostale poznate ličnosti i sportisti istupili su javno kako bi pokazali svoju podršku Quadenu i zauzeli se protiv nasilništva. Najistaknutiji je bio video koji je podijelio glumac Hugh Jackman i još jedan video i fotografija koju su podijelili The Indigenous NRL All Stars.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button