ArhivaLifestyleTuzlanski kanton

MLADI TREBAJU TVOJU POMOĆ: Igraj srcem za teren!













Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića u saradnji sa organizacijom World Vision i Općinom Banovići, početkom augusta ove godine, pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstava “Srcem za teren”. Cilj kampanje je omogućiti djeci adekvatan sportski prostor za rekreaciju, igru i provođenje slobodnog vremena u sigurnom okruženju. O projektu i aktivnostima za Radio Kameleon ispred BaUM-a otkriva Ljubomor Todorović.

“Projekat „Srcem za teren“ je dobio ime na osnovu opšte poznate fraze „srce na teren“, samim tim htjeli smo da obuhvatimo ovo što mi radimo i taj domen sporta koji treba da se odvija na poligonu koji sređujemo. Projekat se može podržati donacijom na navedeni broj računa, također smo omogućili i ljudima koji žive vani, našoj dijaspori da učestvuju i pomognu putem internacionalni broj računa.”

U narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih “BaUM”, a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.

Planirane su zamjena podloge, koševa, kolova, uređivanje tribina, postavljanje klupa, zaštitne ograde i video nadrzora. Projekat je podržala organizacija World Vision u BiH i Opština Banovići, pa je time obezbjeđena polovina sredstava, a pred nama je u nastavku kampanje stoji prikupljanje ostalih donacija.

https://www.facebook.com/BaumBanovici/videos/2356995437961322/

“To je jedna multifunkcionalna sredina za kreativno stvaralaštvo,  brigu o djeci, mladima i sl. Mladi imaju priliku da pišu i razvijaju projekte od interesa za zajednicu, na taj način pomognu zajednici, zarade i stvore sebi kvalitetniji sadržaj u gradu u kojem žive.”

Mladi iz BaUM-a pozivaju sve zainteresovane da se priključe kampanji i zajedno igraju “Srcem za teren”. Cilj je poboljšati kvalitet života djece i mladih, te omogućiti im sretno i bezbjedno djetinjstvo!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button