Ne odustajte od svojih snova: Garden of Dreams nominovan za najbolji regionalni festival

- Kategorija: BiH, Muzika, U fokusu

Festival Garden of Dreams prepoznat je kao veoma uspješan događaj koji se organizira u Sarajevu, i samim tim je nominovan za nagradu Ambasador u kategoriji Regionalni festival godine.

Nagrada Ambasador je dodjela priznanja akterima elektroničke scene za ostvarenja u protekloj godini. Kroz brojne kategorije aktivno se prati i odaje počast najboljim festivalima, klubovima i muzičarima. Kao takav Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje. Svojom nominacijom u kategoriji “Regionalni festival godine” Garden of Dreams se našao u društvu pet najboljih regionalnih festivala elektronske muzike poput Exita, Lovefesta, No Sleep te Sea Dance festivala.

Povodom ove nominacije razgovarali smo sa Bojanom Jovićem, organizatorom festivala.

Koliko vam imponuje što se festival GoD našao u konkurenciji za tako veliku nagradu?

„Prije svega nam veoma imponuje zato što je to naš prvi festival koji smo radili prošle godine u junu. To je prvi festival elektronske muzike koji smo radili preko naših leđa, našim mišićima i našim finansijama tako da nam s te strane najviše drago. Tek smo prvi put prošle godine dobili podršku Kantona Sarajeva, turističke zajednice i nekih institucija. Zbog tih nekih stvari nam je veoma drago i nije bitno hoćemo li osvojiti nagradu ili nećemo. Sama konkurencija nam je dala vjetar u leđa da i ove godine što bolje organizujemo festival za sve građane Bosne i Hercegovine i šire“, rekao je Bojan.

Kakvi su planovi za budućnost?

„Prva godina je bila najteža, ali sad sve ide lakše. Ljudi, sponzori i saradnici su prepoznali događaj. Što se tiče festivala sigurno će biti jači i bolji, a poslije toga imamo. Planovi su da kvalitet dižemo na što viši nivo“, izjavio je Bojan.

Koliko zapravo festivali jesu i mogu biti ambasadori zemalja u drugim zemljama?

„Festivali jesu i treba da budu u ponudi turističke zajednice i grada, prije svega zato što privlači ljude iz različitih zemalja svijeta. Za prošli festival prodali smo karte u 16 zemalja svijeta. To je jedinstvena prilika da sve ljude, sve strance da dođu i dožive nešto drugačije što u svojoj zemlji ne mogu doživjeti. Mi držimo naš festival kao neki ”butik festival” do 2,500 ljudi, a tako ćemo ga držati i u budućnosti. Mislim svakako da su ti eventi najbolji ambasadori našeg grada i da mogu postati ambasadori države i jedino tako možemo pokazati ono u biti koliko vrijedimo“, zaključio je Bojan.

Svoj glas za najbolji regionalni festival možete dati ovdje, a glasanje je otvoreno do 29. februara 2020. godine.

Ne zaboravite i ove godine biti dio magične festivalske priče od 12. do 14. juna, kada nas očekuje još bolje i još jače izdanje Garden of Dreams festivala. Novi stage, nove lokacije i nova imena, koja će zapaliti plesni podij samo su dio onog što donosi novi GoD Festival i zato – pridružite nam se u sarajevskoj bašti snova i usudite se plesati svoje snove, pozivaju organizatori.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments