Valter TuzlanskiVijesti

Vlada FBiH danas je izvršila gomilu smjena i novih imenovanja. Ovo su sva imena













lada FBiH na današnjoj sjednici imala je gomilu imenovanja u raznim upravama javnih preduzeća i ustanova.

Kako smo već objavili, Vlada je dala saglanost za smjenu uprave Elektroprivrede BiH na čelu sa Admirom Andelijom kao i za smjenu direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinka Jakića.

Umjesto Andelije, dirketor EP BiH trebao bi biti Sanel Buljubašić, a umjesto Jakića dolazi Emin Bašić.

Vlada je izvršila imenovanja izvršnih direktora.

Kao vršioci dužnosti u upravi Elektroprivrede BiH imenvoni su, pred Buljubašća: Fahrudin Tanović (direktor za proizvodnju), Amra Ohranović (direktor za pravne poslove i ljudske resurse), Harun Gadžo (direktor za kapitalne investicije), Edisej Sjerotanović (direktor za distribuciju), Nevad Ikanović (direktor za snabdijevanje i trgovinu), te Sanela Jurišić (izvršni direktor za ekonomske poslove).

Prethodno je data prethodna saglasnost Nadzornom odboru ovo privrednog društva za donošenje Odluke o razrješenju članova Uprave, radi gubitka povjerenja dioničara.

Vlada FBiH imenovala je privremeni Upravni odbor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla u sastavu Nedim Salihbegović (predsjednik), Hajrudin Osmić, Enes Gušić, Adnan Muslimović, Dragan Piljić, Enida Nevačinović i Božo Jurić (članovi).
Predsjednik i članovi ovo upravnog odbora imenuju se do okončanja konkursne precedore, a najviše do tri mjeseca. Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju Upravnog odbora ove javne zdravstvene ustanove.

Danas je doneseno Rješenje kojim se Vahidin Munjić, glavni inspektor, ovlašćuje da rukovodi radom Federalne uprave policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, na rok od tri mjeseca počev od 18.8.2023. godine.

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Goran Buhač (Sarajevoputevi d.d. Sarajevo), Zerina Konjhodžić (BH Telecom d.d. Sarajevo) i Jadranko Puljić (Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar i Ceste Federacije d.o.o. Sarajevo).

Radiokamelon.ba/ Raport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button