3 razloga zašto kupovati odjeću i ostale stvari u second hand shopovima

- in Lifestyle, Ljepota, Moda

Second hand trgovine sve su popularnije, što s obzirom na sve njihove prednosti nimalo ne čudi. Donosimo 3 dobra razloga zašto posjetiti ovaj tip dućana.

Polovna i već korištena odjeća ili odjeća second handa omiljen je modni odabir brojnih trendseterica. Evo zašto!

1. Originalnost

U dućanima sa second hand odjećom možete pronaći zaista svašta. Ponekad će se tu naći komadi koji su na vrhuncu popularnosti, a ponekad neki koji će vam osiguran jedinstven look. Nikad ne znate što u njima možete pronaći, a to će vam dati određenu slobodu. Osim toga, ono što ste kupili u second handu vjerojatno nitko osim vas neće imati, stoga je originalnost zajamčena.

2. Pristupačna cijena

Za iznos za koji biste u, primjerice, H&M-u kupili traperice, ovdje se možete obući od glave do pete. S ovakvom vrstom odjeće vaša će garderoba biti punija, a broj modnih kombinacija puno veći. Osim toga, u second hand dućanima možete pronaći brendirane i/ili kvalitetnije komade po više nego pristupačnim cijenama.

3. Utjecaj na okoliš

Zaštita prirode jedan je od ključnih globalnih ciljeva 21. stoljeća, a s obzirom na činjenicu da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, jasno vam je koliko kupovinom second hand odjeće pomažete očuvaju planeta Zemlje.

Izvor: Cromoda.com