SvijetTehnologijaZanimljivosti i zabava

Teorija zavjere – Mobiteli postojali u 1938-oj godini (VIDEO)Crno-bijeli snimak na kojem žena razgovara putem bežičnog telefona u tvornici u SAD-u 30-ih godina prošlog vijeka ima više od 300.000 pregleda na YouTube-u.

Teoretičari zavjera snimak smatraju dokazom putovanja kroz vrijeme i povezuju ga sa drugim slučajevima starih filmova u kojima se pojavljuje moderna tehnologija u godinama u kojima zapravo još nije bila ni izumljena.

Korisnik YouTube-a koji je postavio snimak sada je potvrdio da je žena koja telefonira na snimku njegova baka. On tvrdi da je žena stvarno koristila mobitel, ali da je to prototip koji je razvila komunikacijska kompanija Leominster u Massachusettsu. Kratki snimak pokazuje ženu odjevenu u elegantnu haljinu iz 30-ih godina zajedno sa još nekoliko osoba takođe odjevenih u odjeću iz tog razdoblja.

Žena izgleda kao da živahno razgovara na telefon koji izgleda otprilike kao mobiteli. Snimak je načinjen u tvornici američkog industrijskog diva Duponta. Otkako se pojavio na internetu, snimak je izazvao niz reakcija i tumačenja, ali muškarac koji ga je postavio tvrdi da je žena na snimku njegova baka Gertrude Jones.

“Imala je 17 godina. Pitao sam je o ovom videu i rekla mi je da se toga sjeća sasvim jasno. Kaže da je Dupont imao odjeljenje za telefonske komunikacije u tvornici. Eksperimentisali su sa bežičnim telefonima, a Gertruda i pet drugih žena su ih dobile sedam dana na testiranje. U momentu dok je snimana razgovarala je sa jednim od naučnika koji su radili na projektu”, tvrdi korisnik YouTube-a koji je postavio snimak.

Ovo nije jedini snimak iz vremena kada nisu postojali bežični telefoni. U filmu Charlie Chaplina iz 1928. takođe se pojavljuje žena koja razgovara na mobitel.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button