KulturaTuzlaU fokusu

Dan za najmlađe: Predstava “Pepeljuga” u nedjelju u Narodnom pozorištu Tuzla

U nedjelju 23. februara u 12:00 sati, predstava “Pepeljuga” u koprodukciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, odigrat će se na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

“Pepeljuga” je mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta. Tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić.

„Pepeljugu, bajku koja je obilježila ili samo proletjela kroz djetinjstvo svakog od nas ispričat ćemo, otpjevati i otplesati našoj najdražoj publici, djeci. Kroz priču o skromnoj, nesebičnoj ali i nesretnoj djevojčici mališanima poručujemo da se dobrota, skromnost i nesebičnost uvijek na kraju isplate. Koliko god pravda, sreća i zaslužen odmor bili daleko, koliko god nam se u životu problemi činili velikima, moramo zanati da će “bolje sutra” svakako doći i da ga svo zlo i sva nepravda ovog svijeta ne mogu zaustaviti. Da dobro uvijek pobjeđuje čuli smo milijun puta, ali i milijun puta smo vidjeli da to baš i nije tako, a ova Pepeljuga nam poručuje da nikada ne smijemo prestati vjerovati u bolje sutra i da ćemo dobrotom zaslužiti dobro.“

U predstavi igraju i animiraju: Matea Marušić, Dorian Paulić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button