APEL ZA POMOĆ ADMIRU MURATOVIĆU DA PONOVO PROHODA

- Kategorija: apel za pomoc, U fokusu, Zdravlje

Život Admira Muratovića, profesionalnog vozača kamiona, promijenio se iz korijena 04.10.2017.g. kada je, vraćajući se kući sa poslovnog puta iz Španije, nedaleko od kuće zaspao za volanom i doživio saobraćajnu nesreću zbog koje je izgubio kontrolu nad donjim ekstremitetima.

Admir je u nesreći zadobio frakture TH4, TH5 i TH6 pršljenova.

Nakon nesreće operisan je u Sarajevu gdje je 16 dana bio hospitalizovan, a zatim prebačen na daljnje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica na odjel fizijatrije.

Mjesec dana poslije toga dobio je dekubitus koji mu je stvarao probleme i zbog kojeg nije mogao ranije otići na fizikalno ili banjsko liječenje. U julu ove godine dekubitus mu je uspješno operisan u Sarajevu.
Dva puta je bio u banjama u Fojnici nakon čega je dobio pokrete u kukovima što je značajan napredak i nada da bi mogao prohodati.

U nogama osjeća trnce, ali ne može ustati ni hodati.

Za Admira Muratovića postoji šansa da prohoda, ali njegvoo liječenje košta. Zato ovim putem apelujemo sve dobre ljude da pomognu ovom mladom čovjeku.

Admiru možete pomoći tako što ćete uplatiti na žiro račun 

UDRUŽENJA MALI LJUDI VELIKOG SRCA – 1610000112920039 – sa naznakom “Za Admira Muratovića”

Također Donacije putem PAYPAL-a – paypal.me/mljvs

I pozivom na humanitarni broj telefona – 17019 – CIJENA POZIVA 2 KM

Admir se nada da bi terapija matičnim ćelijama dala uspješne rezultate s obzirom na mnoge primjere uspješnog liječenja sličnih dijagnoza upravo ovim tretmanom, ali i s obzirom da je nekoliko stranih klinika na osnovu njegovih nalaza i magnetnih rezonanci dalo pozitivan odgovor o mogućnosti liječenja njegovog problema matičnim ćelijama.

Doktori mu preporučuju najmanje tri tretmana matičnim ćelijama sa razmakom od po 90 dana između svakog, a jedan tretman košta 10.000€.

Ljekari koji se bave liječenjem matičnim ćelijama tvrde da je za izlječenje ovakvih povreda ključna brzina i preporučuju da tretman liječenja počne što je ranije moguće.
Osim terapije matičnim ćelijama, za koju se nadamo da ćemo što prije prikupiti novac, Admira očekuje i konstantno vježbanje kako u fizijatrijskim ustanovama tako i samostalno, u prilagođenim kućnim uslovima.

Terapije matičnim ćelijama i sam put iziskuju velike novčane troškove pa se Admir za pomoć obratio našem Udruženju kako bismo mu pomogli u izboru klinike u kojoj će početi tretman ali i u prikupljanju novčanih sredstava za medicinske troškove.

Admir ima 34 godine i veliku želju da nastavi život bez invalidskih kolica.

Za njegovo liječenje donaciju možete izvršiti na račun Udruženja MLJVS 1610000112920039 sa naznakom „za Admira Muratovića“ i donacijom putem PayPal-a paypal.me/mljvs.
Uskoro će za Admira biti aktiviran i humanitarni broj i račun na GoFundMe servisu.

Facebook Comments