Svijet

Više od 300 letova u Njemačkoj obustavljeno zbog štrajka radnika










Više od 300 letova na njemačkim regionalnim aerodromima Duesseldorf i Köln Bonn obustavljeno je zbog 24-satnog štrajka sindikata Verdi u ponedjeljak, saopćeno je iz ovih aerodroma.

Aerodrom Duesseldorf u ponedjeljak je saopćio da je 205 letova od planiranih 330 otkazano, dok je 29 preusmjereno na druge aerodrome, a sedam je odgođeno za sljedeći dan, javlja Reuters.

Možda će Vas zanimati i:

Od regularnih 136 dnevnih putničkih letova za ponedjeljak koji su planirani za aerodrom Köln Bonn, 131 je otkazan od nedjelje navečer.

German air controllers fix problems after travel disruption warning | Reuters

Verdi je najavio štrajk u petak nakon što je rekao da pregovori za zaposlenike javnih službi i radnike u avio sigurnosti nisu uspješno završeni.

Aerodromi, na kojima uglavnom slijeću Lufthansa, Turkish Airlines i Aegean Airlines, bile su uglavnom prazne jer su putnici bili na vrijeme obaviješteni o štrajku kako bi promijenili svoje planove.

Sindikat je ranije ovog mjeseca zaustavio zračni saobraćaj jednodnevnim štrajkovima na sedam velikih aerodorma, uključujući u Frankfurtu i Minhenu, što je uticalo na gotovo 300.000 putnika.



Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button