KAKO DA IZBJEGNETE ZAMKU KLIŠEA ZA DAN ZALJUBLJENIH? Nije sve u poklonu, nešto je i u ideji

KAKO DA IZBJEGNETE ZAMKU KLIŠEA ZA DAN ZALJUBLJENIH? Nije sve u poklonu, nešto je i u ideji

Iako većina na pomen ovog datuma tradicionalno prevrne očima, istina je da ipak svi vole poklone i znake pažnje.

Često ni onim najoriginalnijima nije lako izbjeći zamku klišea koji vrebaju na svakom koraku kad je Dan zaljubljenih u pitanju, pa na ovaj dan i bezvremenska klasika može se okarakterisati kao patetika. Romantičnu večeru, karte za kino, cvijeće i čokolade ostavite za neki drugi dan, a ovog 14. februara budite originalni, čak iako ga inače ne obilježavate. Kako?

1. Večer u kinu dok gledate posljednje “dobitnike“ ili „gubitnike“ sa tek završenog Oskara, zamijenite dozom ličnog adrenalina. Paintball ili escape room nisu slučajno postali omiljeni vid zabave širom svijeta. Adrenalin će sigurno proraditi, koncentracija će biti na mnogo višem nivou, zadaci postavljeni pred vas dozvolit će vam da pokažete neke svoje skrivene talente, a ovaj vid zabave podstiče timski rad, zahtijeva podršku i povjerenje i pomaže vam da se povežete i upoznate na jedan potpuno drugačiji način.

2. Večera u romantičnom restoranu ne bi trebalo da bude nešto rezervisano za Dan zaljubljenih, već redovni ritual vas i vaše voljene osobe. Zato na Dan zaljubljenih – kuhajte jedni za druge, ili bar naučite kuhati. Šef kuhinje omiljenog restorana neka dobije slobodan dan, a sebe i voljenu osobu upišite na kurs kulinarstva. Koji začini se najbolje kombinuju, kuhinja koje zemlje je sljedeći svetski trend i kako najbolje dekorisati stol, neka bude nešto što ćete ovog Dana zaljubljenih pokloniti svom partneru, a već sljedećeg primijeniti u svom domu.

3. Umjesto još jedne bočice parfema koja će zamaskirati miris duhanskog dima, razmislite da vaš poklon za ovaj dan zaljubljenih bude novi, IQOS 3 Duo. Uz njega, ta bočica parfema sigurno će duže trajti, jer ovaj uređaj osim što nema neprijatne mirise, kao klasične cigarete, emituje 95% manje štetnih materija u odnosu na dim klasične cigarete, a istinskim hedonistima omogućava da i dalje uživaju u autentičnom ukusu duhana. Dizajn je samo dodatni plus, jer ovaj aparat izgleda kao onaj moćni gedžet koji bi samo James Bond ili Bond djevojka mogli imati, dok osim moćne copper varijante, bijeli i zlatni su idealni za kombiniranje sa najnovijom serijom aksesoara koji mogu da ga personalizuju i stilizuju prema svom senzibilitetu.

4. Prestanite igrati na sigurno i poklanjate vaučere za kupovinu. Bliskost partnera najbolje se ogleda i u tome koliko dobro poznaju ukus onog drugog. Znate da ćete se najbolje uvjeriti koliko vas neko poznaje po tome kakav vam poklon kupi. Pa preskočite i ovu kliše zamku i kupite svojoj voljenoj osobi cijelu triologiju knjiga koje nikako da kompletira, opus omiljenog pisca ili to fantastično odijelo koje toliko dugo želi u svom ormaru. Pokažite onome ko vam je bitan koliko ga zapravo slušate i dobro poznajete.

Facebook Comments