GIPSY KINGS by André Reyes – Kraljevi romske rapsodije stižu u BOSNU I HERCEGOVINU!!

- Kategorija: BiH, Gdje Izaći, Muzika, Predstavljamo, U fokusu

Gipsy Kings by André Reyes francuska je muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku.

U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali vrlo cijenjeni muzičari i tražena muzička atrakcija u cijelom svijetu.

“Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 sedmica na top ljestvicama te im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa.

André Reyes s desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga koje će izvesti i 20. februara u Sarajevu, u dvorani „Mirza Delibašić“ te 21. februara u Banjaluci u dvorani Borik.

Osnivaču grupe GIPSY KINGS, Andréu Reyesu kao gitaristu i pjevaču pridružili su se cijenjeni muzičari kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesat će vas i uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi drugi!

Danas je André Reyes, zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

Kao zlatni sponzor koncerta, MTEL Vas poziva da dođete i uživate uz popularne hitove grupe.

Ulaznice u prodaji:

Sarajevo – na platou Skenderije, na blagajni BKC-a te u sistemu Kupikartu.ba
Banja Luka – na platou Boske, na blagajni dvorane Borik te u agenciji “Star Travel”

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments