Za dobro jutro: Sedam trikova da izgledaš lijepo kad se probudiš

- Kategorija: Zanimljivosti

Otečene oči, koža izgužvana poput čaršafa na kojem si spavala, ni iz usta ne miriše najljepše. Svima nam je poznato.

Ako ujutru izgledaš (i osjećaš) se super ili se dogodilo malo čudo, ili su pomogli ovi savjeti.

Ako si uvijek umorna kad se probudiš i izgledaš natečeno kao da nisi spavala danima i usput se odala brojnim porocima, možda je vrijeme da pročitaš ove savjete. Pokušaj da ih slijediš neko vrijeme, na primjer dvije nedjelje, vjerujemo da će se razlika vidjeti na tvojoj koži, očima i podočnjacima, kao i u količini energije koju ćeš imati.

1. Sve je u sastojcima

Glikolna kiselina, vitamin A, peptidi i crvene alge pomažu kod bržeg stvaranja ćelija pa koža djeluje čvršće.

Bijeli čaj i ekstrakt kamilice su također odlični za izgled mladolike kože. Za kožu korisne sastojke možeš unositi njegujućim kremama, ali i hranom.

2. Pravi položaj

Najbolji položaj za spavanje, što se tiče ljepote je onaj na leđima. Tako spriječavaš nastajanje bora jer ti lice nije „zgnječeno“ na jastuku. Spriječavaš i naticanje lica ako spavaš na leđima. Glavu treba da položiš na jastuk, da bude na malo povišenom jer se na taj način podstiče bolji protok krvi.

3. Pazi na vlagu

Ovlaživač vazduha u prostoriji je pravo malo bjuti čudo. Suha koža nam je neprijatelj broj 1. Ako nemaš novca za njega, dobra alternativa je mokar peškir na radijatoru, koji će navlažiti vazduh u sobi.

4. Mala oaza

Svoju spavaću sobu pretvori u pravi mali raj. Izbaci televizor, internet i održavaj je urednom. Osjećati se ugodno i lijepo je pravi ključ za sreću!

5. Investiraj u svilu

Svileni pokrivači za krevet su luksuzni, elegantni i spriječavaju nabore. Osim toga, najbolji su za tvoju kožu.

6. Skidaj šminku

Nikada i baš nikada ne bi trebalo da legneš u krevet našminkana, ma koliko bila umorna za čišćenje lica uveče. Nema izgovora!

Temeljno ukloni svu šminku prije spavanja, isplati se!

7. Puno sna

Ovo je jednostavno moralo biti na spisku, zar ne? Ko spava samo četiri do pet sati svake noći, taj će uvijek izgledati umorno i natečeno.

Stoga, idi lezi ranije da spavaš i pošteno se odmori. osam sati sna je, kažu, najzdravije. I najvažnije za ljepotu.

Izvor: Avaz.ba

Facebook Comments