ArhivaBiznisTehnologijaU fokusu

Derubis Yachts iz Viteza predstavlja novu jahtu i radi prikolice za auta

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u 2020. godinu ušla je jako dinamično. U martu će u Sarajevu predstaviti prvi brod iz nove serije modela “42 fly”.

Denis Kraljević, vlasnik pomenute kompanije je kazao kako će svi koji vide ovaj brod se uvjeriti da sve ono o čemu Derubis Yachts priča godinu dana nije prazna priča.

“Radi se o brodu na elektro pogon čime je Bosna i Hercegovina prvi i jedini proizvođač elektrobrodova u svijetu”, kazao je Kraljević, te naveo kako su patentirali i nekoliko sistema.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom ove godine planiraju raditi i 20 katamarana za koje imaju sve preduvjete i sve gotove kalupe, kao i posloženu tehnologiju kao sigurnost za realizaciju projekta.

I pored navedeno, Kraljević, kaže da ne žure,važan je kvalitet, radit će sporo i bit će najskuplji u svojoj kategoriji.

Najavio i početak proizvodnje prikolica za auto. Radi se o manje zahtjevnijem proizvodu od broda i to je nešto što će jednostavno realizovati u BiH.

“Radit ćemo i urbane elektrane koje proizvode struju i koje mogu služiti kao reklamni paneli”, rekao je Kraljević, te napomenuo kako se planiraju profirilati i u proizvodnji čamaca za spašavanje koji se montiraju na velike brodove.

U ovom segmentu proizvodnje vidi mogućnost saradnje sa firmama iz cijele Bosne i Hercegovine, koje imaju viziju i koje prepoznaju trenutak da je sad pravo vrijeme da uz svoj redovni posao prebace se na nešto što kroz dvije godine može biti dodatna zarada i što će rezultirati i dodatnim radnim mjestima.

Da je izazov ono što kompaniju pokreće potvrđuje i još jedan projekat koji je najavio, a koji se odnosi na proizvodnju kuća na vodi za koji imaju partnere iz Sarajeva.

“Mi smo napravili partnersto sa firmom koja ne proizvodi brodove i kuće na vodi, što pokazuje jednu širinu koja treba svakoj poslovnoj kompaniji u BiH biti priporitet, jer za pet godina neće postojiti”, pojasnio je on.

Također, najavio je da krajem godine idu i na najveći svjetski sajam karavana u Diseldorfu, gdje ćemo kao predstavnici iz Bosne i Hercegovine imati svjetsku premijeru.

Izvor: Akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button