LifestyleZanimljivosti i zabava

Povećajte svoju kreativnost i napravite sebi ”Čovječe, ne ljuti se”
Počnite se spremati za proljeće i prve tople dane iskoristite da provedete sa društvom, roštiljajući i igrajući se. Zato napravite sebi novu/staru društvenu igru, i svi se zabavite.

Nađite u svojoj garaži ili onaj stolić što ste namijenili za krupni otpad, stari mali stolić koji više ne koristite, prefarbajte ga u vama najdražu boju i na njemu nacrtajte igru “Čovječe ne ljuti se”. Stvorit ćete zajedničku društvenu igru za sve generacije.

Okupite male i velike kreativce i zabavite se dok izrađujete ploču za igranje, a kad je sve gotovo zaigrajte i ne ljutite se!

Možda će Vas zanimati i:

1. Osim starog stolića, da biste izradili svoju varijantu igre ”Čovječe, ne ljuti se”, trebat će vam akrilne boje, kistovi, olovka, ravnala, ljepenka, drvene kugle, karton, škare, toplo ljepilo, okrugle šablone i prozirni lak.

2. Prvo pripremite stol na kojem ćete iscrtati polja za igru. Ako imate negdje staru ploču ove igre, poslužite se s njom da napravite shemu tj. pravilno rasporedite polja po broju i poziciji. Olovkom iscrtajte polja okruglog oblika ili kvadratnog. Nama su kao šablona za krugove, poslužili razni okrugli oblici (selotejp, plastični čep…).


3. Zamiješajte četiri različite boje. Nakon što pobojate krugove, neka vam ostane dovoljno boje za pobojati figurice koje ćete također izraditi.


4. Figurice ćemo izraditi od drvenih kuglica i ljepenke. Ako nemate drvene kuglice, možete ih i od glinamola izraditi. Izrežite iz ljepenke 16 jednakih krugova i probušite ih u sredini. Na središnji dio ljepenke utisnite malo toplog ljepila i pritisnite drvenu kuglicu da se sve zalijepi. Kuglice stavite sa strane da se ljepilo stvrdne.


5. Kad su kuglice dobro povezane, pobojajte ih s bojama koje su vam ostale nakon bojanja polja. Ako je potrebno, prije bojanja, pobrusite malo figurice da uklonite višak ljepila i izravnate neravnine.


6. Nakon što se boja na ploči stola i figuricama osušila, sve prelakirajte prozirnim lakom i još se malo strpite da se lak posuši. Kada je i lak suh, izvadite kockice i zaigrajte! Ako ste dobro polakirali stolić, možete ga slobodno koristiti i za odlaganje stvari dok se ne igrate.

Izvor: brickzine.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button