Zanimljivosti i zabava

Kako besplatno proputovati svijetom i još zaraditi

Mnoge profesije ili barem trenutačni angažmani nude priliku da, dok radite, uz to često i putujete, a mi smo izdvojili samo neke od njih.

Blog o putovanjima

Ljudi sve više čitaju ovu vrstu blogova te ako volite javno prenositi dojmove s putovanja, blog na ovu temu može donijeti čak i zaradu. Kada sebe pozicionirate kao čitanog putopisca, možete dobiti priliku da vam putovanja postanu plaćena i da uz puno truda koji tome prethodi, na koristan način povežete posao i zabavu.

Postanite instruktor

Ako upražnjavate aktivnosti poput joge, pilatesa, alpinizma, skijanja, ronjenja, ovi avanturistički sportovi također se prakticiraju i na turističkim destinacijama. Za prilagodljivu osobu, ovo može biti posao iz snova koji se obavlja širom svijeta i uključuje stalna putovanja, navodi News 18.

Posao u okviru programa razmjene

Sve je veći broj firmi koje nude posredovanje u ovom području pronalaženja zaposlenja. Koncept se sastoji u tome da osnovne troškove vašeg boravka pokriva poslodavac, a zauzvrat se od vas očekuje da radite dogovoreni broj sati tokom tjedna. Tip angažmana može varirati od rada na farmi, kućepazitelja, čuvanja beba pa do administrativnih poslova.

Rad u hostelu

Možete odabrati posao recepcionera, administratora ili raditi na održavanju reda u hostelu, a zauzvrat dobiti priliku da u njemu boravite tokom razdoblja zaposlenja. Ako uspijete pronaći posao u mjestu koje želite posjetiti, eto prilike da osigurate besplatan smještaj, a uz to i džeparac.

Kućepazitelj

Internetskim pretraživanjem, odgovarajućim ključnim riječima za ciljanu destinaciju i tip posla, pronaći ćete i oglase onih koji bi unajmili osobu da im se pripazi na kućanstvo dok su oni odsutni. Ovaj posao može biti postavljen i uže, i podrazumijevati samo brigu o nečijem kućnom ljubimcu, ali svakako predstavlja dobru platformu za pružanje prilike onima koji vole putovati, da troškove boravka pokriju radom na destinaciji.

Couch Surfing

Ova internetska zajednica nudi priliku kontaktiranja lokalnog stanovništva koje vas je spremno ugostiti i dodijeliti vam besplatno njihov kauč za spavanje. Ipak zauzvrat, morate biti registrirani i ponuditi smještaj nekom od zainteresiranih gostiju koji bi posjetili lokaciju na kojoj vi živite.

Putujuće medicinsko osoblje

Ako je vaša profesija u području medicinskih znanosti, ovo može biti jako isplativ posao koji nudi priliku za karijerno napredovanje, u situaciji gdje cijelo vrijeme putujete i selite se s lokacije na lokaciju pružajući medicinsku njegu onima kojima je to potrebno.

Izvor: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button