Crna hronikaVijesti

Facebook prepun poruka podrške ubici iz Splita koji je počinio višestruko ubistvo
Brutalno višestruko ubistvo koje je jučer u Splitu počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav izazvalo je brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Neki od njih ogorčeni su na institucije, jer se, prema dosadašnjim informacijama radi o mladiću koji je tri muškarca, otprije poznata policiji kao pripadnici narko-miljea, ubio nakon što su ga mjesecima navodno zlostavljali zbog navodnog bratovog duga.

Dio korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije reagirati, ali i maknuti dilere se splitskih ulica, pa se ovakvo krvoproliće ne bi dogodilo.

Možda će Vas zanimati i:

Na Facebooku je osnovana i grupa “Filip Zavadlav – heroj a ne zločinac”, gdje se otvoreno daje podrška mladiću kojem prijeti kazna dugotrajnog zatvora, možda i u trajanju od 50 godina, zbog teških ubistava te dovođenja u opasnost života i imovine građana.

U njoj mnogi slave “herojski” čin mladog Zavadlava jer u njemu vide čin usmjeren protiv dilera narkoticima, odnosno “čišćenje” splitskih gradskih ulica u narkoticima. Neki čak nude i financijsku pomoć za angažman odvjetnika, dok se pojavljuju i zahtjevi da se Filipu mora dati predsjedničko pomilovanje, piše Jutarnji.

Ima i onih koji se ne slažu s takvim tvrdnjama, navodeći kako je svaki ljudski život – život, a svako ubistvo zločin.

Podsjetimo, Split je oko 15 sati uznemirila rafalna paljba. Ispostavilo se da su u njoj dvije osobe ubijene, a jedna ranjena. Treća žrtva naknadno je preminula u bolnici.

Pucnjava se dogodila u blizini crkve svetog Frane. Splitska policija potvrdila je Radio Dalmaciji da je na Šperunu ubijena jedna osoba, a da je jedna osoba teško ozlijeđena.

Nekoliko minuta nakon toga u neposrednoj blizini smrtno je stradala još jedna osoba.

Treba istaknuti kako je jučerašnje višestruko ubistvo najkrvavija i najbrutalnija likvidacija u posljednjih mnogo godina u Splitu, te kako ovakvi zločini dramatično narušavaju sigurnost građana kao i percepciju sigurnosne situacije u Splitu.

U krvavi pohod je navodno krenuo želeći zaštiti brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu. Filip je na Šperunu smaknuo dvojicu, dok su bili na motoru marke Yamaha. Marin Boban odmah je preminuo dok je Jurica Torlak umro od posljedica ranjavanja u splitskoj bolnici. Na drugoj lokaciji, u Radmilovićevoj, također na motoru, ali marke Suzuki, ubijen je Marino Paić. U krvavi pohod je navodno krenuo želeći zaštiti brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu.

O tome su se oglasili i na današnjoj izvanrednoj press konferenciji u splitskoj policiji gdje su još jednom istaknuli kako se policija intenzivno bavi borbom protiv organiziranog kriminaliteta, te da rješenje nije u tome da građani uzimaju pravdu u svoje ruke.

Izvor: Radio Sarajevo

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button