Lifestyle

Da li je ženskom brijanju došao kraj? Sve više žena pušta da im rastu dlake
Brijanje nogu, pazuha i intimnog područja za žene je postala sasvim normalna stvar. Postoje mnogi razlozi zašto žene briju noge, no najčešće je razlog slušanje sredine i praćenje trendova.

Međutim, da li se stvarno ženska ljepota odlikuje u tome tako što će imati kožu bez ijedne jedine dlačice, i da bude mekana kao bebina guza?

Trend ženske depilacije na velika je vrata stigao pedesetih godina prošloga stoljeća, a od tada  do danas, to je postalo društvenom normom. Proizvođači britvica i ženskih brijača gotovo agresivno propagiraju tijelo bez ijedne dlačice, a danas bi se malo koja žena usudila izaći u javnost neobrijana.

Možda će Vas zanimati i:

https://www.instagram.com/p/B7ED3OqHGHa/?utm_source=ig_web_copy_link

Bilo kako bilo, u ovim modernim vremenima, žene su se počele zapitkivati koliko taj trend utječe na sliku žene i je li zaista tako važan. Dok neke o tome samo raspravljaju, druge su se odvažile i prestale depilirati, a fotografije svojih dlakavih tijela objavljuju na društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/p/B65jdk4nr-p/?utm_source=ig_web_copy_link

Kampanja protiv depilacije

Prije dvije godine, Lauri Jackson je dosadilo da joj društvo govori kako joj tijelo treba izgledati te je pokrenula “Januhairy”, kampanju koja ohrabruje žene da odbace britvice i barem mjesec dana ne briju svoje pazuhe. Također, potiče ih da objavljuju fotografije pazuha kako bi i drugima pokazale da se to može.

https://www.instagram.com/p/B3pVDE5Ho6c/?utm_source=ig_web_copy_link

Njezina stranica na Instagramu danas ima više od 23.000 pratitelja, a žene dijem svijeta ovdje se mogu opustiti i bez srama pokazati kako žensku ljepotu ne određuje isključivo koža poput bebine guze. Ili ipak…? Pogledajte neke od fotografija i procijenite sami.

https://www.instagram.com/p/B5DuI45nEk5/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B4pUN4ln98k/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B1jB9TVnzgs/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BxcEppsFeXz/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Br8eqLDAYOo/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: net.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button