BiHTuzlaU fokusu

Poziv: Studentski forum u Tuzli “Studentska (ne)solidarnost”

Omladinski pokret Revolt , u saradnji sa projektnom inicijativom “Studentske tribine Tuzla” organizuje treći studentski forum pod nazivom „Studentska (ne)solidarnost?!” koji se održava 21., 22., i 23. februara 2020 u Tuzli.

Studentski forum je događaj koji okuplja profesore/ice, studentske predstavnike/ice, studente/ice, aktiviste/kinje sa Univerziteta u Tuzli, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bihaća, Brčkog.

Cilj je da se u javni diskurs plasiraju aktuelne teme glede visokog obrazovanja kao što su: Pad kvaliteta Univerziteta u BiH, Univerzitet kao javni prostor svih studenata/ice, Zakon o visokom obrazovanju i autonomija Univerziteta, Studentski aktivizam i studentska borba, Studentsko organizovanje.

Možda će Vas zanimati i:

Svjesni trenutnog stanja i kvaliteta visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini nastojimo okupiti akademsku zajednicu, donosioce i donositeljke odluka na jedno mjesto, artikulariti navedenu problematiku, dijeliti iskustva i pokrenuti masu studenata/ica da kao jedan snažan resurs budu nositelji/ke promjena u društvu.

U našem javnom prostoru, kroz dijalog, debatu, društveni angažman i interaktivno obrazovanje, stvorit ćemo platformu za solidarnost i saradnju.

Sve panel diskusije u sklopu foruma su otvorenog tipa i besplatne. Stoga pozivamo sve građane/ke, a posebno studente/ice, profesore/ice i ostale članove/ice akademske zajednice, kojima je konačni cilj unapređenje obrazovanja, da nam se pridruže i svojim učešćem, razmjenom znanja, iskustava i ideja, doprinesu uspješnosti i kvalitetu foruma.

Molimo zainteresirane studente i studentice koji žele da učestvuju u studentskom forumu, a ne dolaze sa Univerziteta u Tuzli, da se jave na mail revolt.tuzla@gmail.com do 10.02.2020. zbog ograničenog broja mjesta.

Troškovi smještaja, prevoza i hrane biće pokriveni.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni da kontaktirate.

Omladinski pokret RevoltKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button