Druga repriza predstave “Crkva bosanska” u Narodnom pozorištu Tuzla

- Kategorija: Pozorište, Tuzla, U fokusu

U Tuzli će 4. februara u Narodnom pozorištu u 19:30h biti izvedena druga repriza predstave “Crkva bosanska”. Predstava šalje snažne poruke, a publika je oduševljena izvedbom.

Autor i redatelj predstave je Zlatko Patković.

Glumci-dramaturzi: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Edis Žilić, Boris Balta, Dalibor Brkić Adnan Omerović, Irfan Kasumović, Alisa Brkić, Jasmina Ibrahimović.

Vrlo provokativnom predstavom snažno se pretresaju vjerske zajednice i političke elite Bosne i Hercegovine. Ukazuje se na licemjerstvo, laž, interesne politike i hranjenje mržnje među narodima da bi oni mogli da vladaju.

U predstavi progovaraju i mrtvi, značajni, učeni ljudi, koji su osjetili nepravdu društva.

Predstava “Crkva bosanska” ne govori o historijskim činjenicama, samoj Crkvi bosanskoj, nego ukazuje na pokvarenost društva i crpi ideje dobrih Bošnjana u kojoj se slavi istina i ljubav.

Nakon predstave publika je pod snažnim dojmom dugo aplaudirala glumcima. Mnogi se slažu da nije čudo da se ova predstava baš u Tuzli prvi put izvela. Pitanje je na kakve bi reakcije naišla u drugim gradovima.

Predstave se izvode u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645, 251-646 i 251-647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Facebook Comments