Bajkoviti italijanski gradić prodaje kuće za 1 euro

Bajkoviti italijanski gradić prodaje kuće za 1 euro

Gradić Bisaccia, koji se nalazi u južnoj italijanskoj pokrajini Kampanji, na oko 130 kilometara od Napulja, na prodaju daje 90 kuća za 1 euro, prenosi BizLife.

image
DOMENICONARDOZZA/SHUTTERSTOCK/DOMENICONARDOZZA GRADIĆ BISACCIA, KOJI SE NALAZI U JUŽNOJ ITALIJANSKOJ POKRAJINI KAMPANJI/

– Ovde se suočavamo sa veoma posebnom situacijom. Napušteno područje širi se najstarijim dijelom sela gdje su napuštene kuće bukvalno nagomilane jedna pored druge duž istih puteva – izjavio je zamjenik gradonačelnika grada Frančesko Tartaglia.

image
GRADIĆ BISACCIA, KOJI SE NALAZI U JUŽNOJ ITALIJANSKOJ POKRAJINI KAMPANJI/

– Zbog toga pozivamo porodice, grupe prijatelja, rođaka, ljude koji se poznaju ili investitore da udruže snage. Ohrabrujemo ih da kupuju više od jedne kuće kako bi im udahnuli novi život – dodaje Tartaglia.

image
GRADIĆ BISACCIA, KOJI SE NALAZI U JUŽNOJ ITALIJANSKOJ POKRAJINI KAMPANJI/

Ovo nije prvi put da je jedan grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 dolara, nadajući se da će oživjeti zajednice u kojima se nalaze. Neki su čak ponudili labava ograničenja i poreske olakšice kako bi stimulisali ljude da ih kupe.

Iako će novi vlasnici domova u Bisaccii morati sami da renoviraju dotrajale domove, neće morati da navedu visinu ulaganja ili vremenski okvir, što je uobičajeni zahtjev u prethodnim sličnim ponudama kuća u drugim italijanskim gradovima.

Izvor: Oslobođenje

Facebook Comments