TuzlaU fokusu

29.01. – Studentska tribina: anksioznost, stres i obrazovanje

U srijedu 29.01. u 19:00 sati održat će se Studentska tribina u galeriji K. Kreković, Franjevački samostan.

Cilj je da ove studentske tribine budu mjesto susreta, prije svega studenata, ali i ostalih ljudi, različitih profila, prosuđivanja i razmišljanja o važnim segmentima ljudskoga života u ovom našem bosansko-hercegovačkom kontekstu, osobito u našoj Tuzli.

Želja nam je da ove tribine, u zemlji i društvu u kojima su ljudi i kolektiviteti traumatizirani, koji se nose s teškim bremenima, materijalnim i duhovnim, koji su egzistencijalno ugroženi, budu mjesto stvaranja, razvijanja i kreiranja ideja koje ćemo svojim djelovanjem artikulirati u naše društvo čineći ga boljim mjestom za život.

Možda će Vas zanimati i:

Zato će ove studentske tribine propagirati upravo humanističke (ljudske) vrijednosti, vrijednosti koje stoje na strani ljudskih prava, čovjekove slobode, pozivajući nas kao takve na odgovorno i moralno djelovanje. S

Stoga će i predavači i teme o kojima će se govoriti biti upravo s različitih područja znanja i ljudskoga iskustva (filozofije, sociologije, povijesti, književnosti, religije, antropologije, komunikologije, medicine, kulture, dakle obrazovanja sa svime što taj pojam podrazumijeva).

Također profesor doktor Omer Ć. Ibrahimagić održat će predavanje.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći klikom OVDJE:Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button